Beschrijving
Pure chocolade van de franse maker Morin gemaakt met cacao uit Togo.
Omschrijving van de maker:
“Cacao in Togo komt uit de regio Agou, in het zuidwesten van het land.
Twee variëteiten, de Tete Kossi en Amazon, worden geteeld in de vlakte, op de plateaus op middelhoge en grote hoogte en op de top van AGOU met als hoogtepunt 986 m.
Togo-cacao’s zijn criollo, forestaro en trinitario.
Het cacaoteeltgebied wordt ook gebruikt om koffie te verbouwen. Het is onderhevig aan de invloed van een Guinees bergachtig klimaat. Het is een hooggelegen wetland met regenval variërend tussen 1400 en 1800 en 2 tot 3 maanden droog seizoen (december tot februari).
De bodems staan bekend om hun rijkdom vanwege de aanwezigheid van uitgestorven vulkanen. Ferralitische bodems zijn sterk geoxideerd en gehydrolyseerd maar soms erg steenachtig. Deze set heeft een duidelijk gunstig klimaat en onderhoudt een bergbos. kDe plantages zijn bijna verstoken van pesticiden gezien de hoge prijs van kunstmest.
Nadat de bonen zijn gepeld, worden ze geoogst en vervolgens 5 tot 7 dagen gefermenteerd voordat ze op natuurlijke wijze in de zon of kunstmatig worden gedroogd in een magazijn met droogomstandigheden die vergelijkbaar zijn met die in de zon. Temperaturen en ventilatie worden beheerd om het drogen in de zon na te bootsen.”
Smaakomschrijving van de maker: Biscuit en honing smaaktonen gevolgd door een florale noot om te eindigen met een snufje vanille.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine.
Allergienotitie van de makers: kan sporen van melk, pinda, noten en sesam bevatten. Inhoud 100 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.