Beschrijving
Witte chocolade van Morin. Ook weer een mooi voorbeeld dat er echt niks mis is met witte chocolade. Ja, ‘gewone’ witte chocolades zoals in de supermarkt smaken enkel zoet en romig en verder heel weinig. De cacaoboter is gemaakt van matige cacao, en wordt dan in de grote chocoladefabrieken zelfs van smaak ontdaan (gedeodoriseerd). Dat is hier dus uiteraard niet het geval.
Morin heeft als Franse chocolademaker een sterke band met cacao uit Peru, en werkt ook vast met cacao uit een aantal regio’s, met name Chanchamayo. En het mooie is dat dus ook voor deze chocolade specifiek de cacao uit Chanchamayo is gebruikt. Het is witte chocolade, dus enkel de cacaoboter wordt gebruikt. Maar vreest niet: daar zit enorm veel smaak in. En natuurlijk ook mooi omdat het zo aangeeft dat ook witte chocolade van specifieke herkomst kan zijn, en dit zowel voor eerlijke herkomst, een goede prijs, en natuurlijk uiteindelijk de smaak zeer veel uitmaakt.
Smaaktonen omschreven door de makers: Deze chocolade begint zoet met aroma’s van warme melk en vanille, gevolgd door tonen van jasmijn en geel fruit en frambozen.
Ingrediënten: cacaoboter uit Peru, rietsuiker, volle melk.
Allergienotitie van de makers: bevat melk. kan sporen van melk, noten en sesam bevatten.
Awards: International Chocolate Awards Europa 2020 zilver & Direct Trade goud
Uit de serie ‘Edition Limitèe’ – oftewel gelimiteerde editie waarin Chocolaterie Morin werkt met extra speciale cacaosoorten. Aangezien witte chocolade standaard altijd met een blend van allerlei soorten willekeurige cacaoboter wordt gemaakt is het ook echt wel speciaal te noemen dat hier heel specifiek enkel cacaoboter uit de regio Chanchamaya wordt gebruikt – cacao waar Morin ook de veelbekroonde Chanchamayo 63 mee maakt.
Martin –
Milk. Dark. White…. Morin!