Beschrijving
Een origine chocolade van cacao uit Peru maar in dit geval is ook de cacaoboter en de suiker afkomstig uit de Chanchamayo provincie in Peru.
Zo komen alle (3) ingrediënten dus uit Peru en kunnen we wel spreken van een zuivere origine chocolade.
Er zijn niet heel veel chocolademakers die zelf hun cacaoboter persen. Zodoende komt de cacaoboter veelal van een andere origine dan de rest van de cacao. In ons assortiment zijn er wel een aantal. Pump Street Bakery maakt zelf hun cacaoboter van eigen cacao, en ook Areté doet dit en gebruikt voor hun repen zelfs (vrijwel?) altijd cacaoboter uit dezelfde cacao als de rest van de reep. Enfin, mooi, maakt ook uit voor de smaak. Het is niet essentieel, maar wel een mooie extra en natuurlijk…dan weet je ook waar alles vandaan komt en dat heeft bij ‘directe trade’ wel zo z’n voordelen. Transparantie is belangrijk. En het is mooi dat meer makers zelf hun cacao persen in plaats van dit los in te kopen. En in dit geval is zelfs de suiker speciaal.
Naast de cacaoboter is ook de rietsuiker afkomstig uit dezelfde regio in Peru, en zo komen we op de kwalificatie ‘zuiver Peru’ van deze reep. Leuk. Ook om af te zetten tegen de andere Peru repen van Morin, en daar heeft deze franse maker er best een aantal van.
Smaakomschrijving distributeur: fris, kruidig en veel fruit
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter. Alles afkomstig vanuit Peru.
Allergienotitie: kan sporen van melk, noten, pinda’s, sesam en melk bevatten/
Fryni –
An exquisite chocolate taste, that is not sweet neither bitter. It is something in between and extraordinary. Perfect for dark chocolate lovers. It fulfills the need for chocolate with a small piece.