Beschrijving
Pure chocolade met bijenbrood.
Aan de chocolade is zowel honing als bijenpollen in de vorm van bijenbrood toegevoegd. Een intrigerende combinatie.
De maker zegt over deze chocolade:
Onze biologisch-dynamische bijenkast, waar de bijen hun exquise nectar verzamelen, staat naast het bos. Door deze plek zijn honing en pollen dik en donker amberkleurig, met de aroma’s van met mos bedekte aarde. Deze tonen geven een bijzondere reactie met chocolade. Het ingewikkelde proces van het combineren van honing met chocolade, plaatst dit recept tussen de meest technologisch geavanceerde die er zijn. En, meest belangrijk, het representeert de terroir waar ik vandaan kom. Mijn geboortegrond.
Ingrediënten: cacao (65%), suiker, cacaoboter, wilde boshoning, bijenpollen.
Allergienotitie van de maker: Kan sporen van noten, melk, sesam en pinda’s bevatten.
Anneke –
Ik hou sowieso erg van Naive. Ik vond dit een heel bijzondere, complexe smaak. Niet de ‘laagdrempelige’ honingsmaak die ik verwachtte. Heeft voor mij iets hartigs, deed me sterk aan foie gras denken. Bleek dan ook heel lekker bij een roggebroodje met mousse de canard. Hij is nu helaas op, ik wil hem eigenlijk in nog veel meer bijzondere combinaties proberen!
Anne –
Bijzondere combinatie, complexe smaken. Wat opkomt is zonnige dagen in een bloemenveld met het hartige van een zoute cracker. Elke hap is weer anders en niet helemaal thuis te brengen of te vatten in woorden, alsof de woorden nog niet bestaan om deze smaken te omschrijven. Bijzonder lekker en mooie bijpassende vormgeving.