Beschrijving
Naive donkere melkchocolade met goudbes (10%) en banaan (3%). Met 61% cacao.
Goudbes, ook wel bekend als (kaapse) kruisbes oftewel physalis. Bekend van de leuke lampionnetjes die als kelk om de oranje besjes heen zitten. Een mooi zoetzuur smaakgeheel.
Deze reep had Naive al in het assortiment met enkel goudbes maar het recept is veranderd (en verbetert) door er ook wat banaan aan toe te voegen. De banaan geeft net een beetje romig zoet ten opzichte van het zuur van de goudbes.
“Helder oranje van kleur, steekt de opgerolde groene huls van de kleine tomaten af als een groene snor tegen het blauwe zwerk. Je krijgt kippenvel van de melodie die hun friszure rijpheid uitzendt en raakt in een staat van trance. Knisperknapperige stukjes van de goudbessen prikkelen je tong terwijl ze smelten en zich vermengen met de rijke donkere chocola. Dit is een echte Inca-chocoladetablet – zoet en zuur tegelijk. Men vermoedt dat dit 3000 jaar oude recept van de Inca Goden zelf afkomstig is!”
Ingrediënten: cacao, suiker, cacaoboter, melkpoeder, goudbessen & banaa.
Biologisch gecertificeerd.
Allergienotitie van de maker: kan sporen bevatten van melk of noten
Anne –
Zeker een fruitige chocolade meer puur dan een melkchocolade. Het friszure is echt zoals de physalis smaakt en opfrist, daarna komt de zoete smaak van banaan die even blijft hangen, ook dankzij het romige maakt het een fijne combinatie. Leuk om te proberen voor wie van friszure en donkere chocolade houdt. Natuurlijk ook een weer hele mooie verpakking zoals Naive dat prachtig creëert en samenbrengt als geheel.
Kelly –
Ik kon de goudbes en banaan niet ontdekken. Of iig niet duidelijk. Ik had het niet kunnen raden zeg maar. Proeft gewoon als een lekker romige melkchocolade met wat fruitige tonen. Misschien heel subtiels iets zurigs, maar als ik romig en subtiel zurig wil, ga ik liever voor de kefir chocola van Naive.