Beschrijving
Bij deze Naive – Pindakaas (peanut butter) chocolade moeten we eerst even iets melden…namelijk dat Chocoladeverkoper Paul een soort van pindakaas trauma heeft.
Als kind op de basisschool moest ik van de ouders van een vriendinnetje altijd eerst een gezonde boterham eten, voordat ik een boterham met chocolade mocht. En dat moest dan op een of andere manier, in mijn herinnering, altijd een boterham met ‘pasta’ wezen. Vooraf dacht ik dan ‘mmm pasta’ maar dan bleek het om een pindapasta te gaan van de natuurwinkel. Die ik, op dat moment, heel erg afschuwelijk vond smaken en slechts met de grootste tegenzin naar binnen werkte. Zodoende eet ik nog immer geen pindakaas, maar wel pinda’s, en weet ik stiekem ook wel dat ik de smaak tegenwoordig echt wel zou kunnen waarderen.
Daarom een ‘!?!’ achter de naam van deze reep. Dan weet u dat ook weer. En omdat het van mij dus ook niet zozeer een ‘pindakaas’ chocolade zou hoeven heten. Want ja, er zitten pinda’s aan toegevoegd, en ja, het geeft door zijn romigheid een pindakaas idee. Maar het is toch wel even anders, en vooral: ik vind ‘m best lekker.
Chocoladeverkoper Emma noemt het een verfijnde variant van pindarotsjes. En is ook enthousiast.
Enfin. Dat was al een heel verhaal. Naive heeft er zelf ook nog het een en ander over te zeggen…
Deze chocolade met pindakaas komt rechtstreeks van de duivel zelve. De chocolade is vermengd met de duivelhoorns en is zo verleidelijk dat het recept op de lijst van ’s werelds grootste zonden is opgenomen. Bijna vier dagen lang is de pindakaas door maagden geklopt en gekarnd. Op de vijfde dag kwam Lucifer erbij om er chocola van te maken. De goddelijke tranen van de deernen zijn vermengd met het inferno van de defloratie waaruit deze pindakaaschocolade is geboren. Een reep is geboren. Zo verdraaid lekker…
Ingrediënten: cacaoboter, suiker, cacao, melkpoeder, pinda’s, zeezout
Allergienotitie van de maker: Kan sporen van noten en sesam bevatten.
Anneke –
Hij doet mij helemaal niet aan pindarotsjes denken (ook lekker hoor). Dit vind ik echt wel pindakaas, want glad en zacht. Ik ga normaal voor puur, als ‘serieuze delicatesse’. Maar dit is echt zo’n guilty pleasure, wat laagdrempeliger en meer comfort chocola. Ik moest erg lachen om de tekst op de verpakking. De duivel en chocola….Dat KAN toch helemaal niet joh ;-). Veels te heet.
Samantha –
Wow this is seriously good. Especially when you want a bit of a salty peanut hit. When don’t you? 😉
Definitely a comfort chocolate – I gobbled it up in one day! Naive are somehow turning me into a milk chocolate lover (dark is normally my favourite)…
Malgorzata Kowalczyk –
– verpakking: mooi, artistiek, een verhaaltje over duivel deed me lachen
– de vorm: interessant, anders; zacht tijdens het breken
– de kleur: bruin, roodachtig, glad, glanzend
– geur: subtiel, zoetig,
– smaak: zoet, glad, later een beetje bitter, zacht, subtiel, pinda’s,
– smelt makkelijk; alsof ik een lepel pindakaas in mijn mond had, een beetje vet