Beschrijving
Een chocolade met paddestoelen? Zeker, aan deze chocoladereep van Naive zijn Porcini paddestoelen toegevoegd.
En ja, dat proef je – 4% porcini is toegevoegd, en de smaak is overduidelijk. Zeker een intrigerende combinatie!
Bevat 62% cacao.
Ingrediënten: cacaobonen, suiker, cacaoboter, melkpoeder, porcini paddestoelen (4%), zonnebloemlecithine.
Allergienotitie van de maker: kan sporen van noten en soja bevatten.
Biologisch gecertificeerd.
Gosia –
Dankzij deze chocolade werd ik naar het bos gebracht. Erg intensieve geur net na het openen van de verpakking was buitengewone ervaring. Paddenstoelen en chocolade – onvoorspelbaar goede combinatie. Ik heb al voor een paar vrienden en familieleden deze chocolade gekocht. Erg goed cadeau als wij iemand willen verrassen.
kellysiebers –
Lekkere geur als je de verpakking opent. Ik was n beetje bang dat t zou ruiken naar rauwe champignons of zoiets, maar het doet me meer denken aan de geur die opstijgt uit de pan als je paddestoelen lekker sappig bakt. Maar ook niet helemaal, iets er tussenin misschien. Ik ben geen paddestoelen kenner, dus ik herken niet dat dit eekhoorntjesbrood (porcini) is. Er zit trouwens 10% in, niet 4%.
Het is een hele zachte chocola die als ik het eet een lekker aroma van paddestoelen verspreidt. Ik kan niet zeggen dat ik het ook echt proef. Het is meer een aroma. Misschien dat het ook makkelijk gedomineerd wordt door de smaak van suiker en cacao.
Paddestoelen met chocola gaat erg goed samen. Ben nu nieuwsgierig naar de Georgia Ramon cantharellen (pure chocola met paddestoelen ipv melk).
De paddestoelen zijn duidelijk te ruiken, maar van mij had er nog wel meer in gemogen. Ik hou van uitgesproken smaken en geuren. Vaak zijn de toegevoegde smaken toch echt een accent en dat vind ik jammer. Als ik meer dan 1 stukje eet van deze chocola dan wen ik er al gauw aan en ruik ik de paddestoelen niet meer. Dus liever neem ik maar 1 klein stukje.
Er zit 27 gr suiker in per 100 gr: zoet, maar niet mierzoet dus (in supermarktchocola zit 2x zoveel suiker en de helft aan cacao).