Beschrijving
Pure origine chocolade met 70% cacao van Hacienda Cacao Caribe in Las Trincheras Venezuela.
Tot chocolade gemaakt door Casa Cacao in Girona. Een bean to bar chocolademaker behorend bij El Celler de Can Roca – wereldberoemd 3 sterren restaurant van de gebroeders Roca. Jordi Roca reisde naar de bron van de chocolade, de cacaolanden van Zuid-Amerika. Om te beleven dat waar chocolade om draait…te cacao. Dat resulteerde in een boek over zijn ervaring (ook Casa Cacao geheten, van harte aangeraden) maar uiteindelijk ook in het huis van de cacao, in Girona. Een plek waar je chocolade kunt ervaren en hoe de cacao tot chocolade gemaakt wordt. Nu kon je via onze winkel al goed ervaren hoe belangrijk de herkomst van de cacao is, hoe belangrijk het werk van de mensen die de cacao verbouwen. En hoe veel dat ook uitmaakt voor de smaak. Maar het is mooi als meer mensen dat ontdekken, en daarvoor – zo denken wij – geweldig als ook mensen die zoveel bezig zijn met en weten van smaak zich met liefde voor chocolade & cacao inzetten.
De makers zeggen er verder over “Cacao van de Hacienda Cacao Caribe, in het gebied van Las Trincheras (Venezuela) die 5 tot 6 dagen is gefermenteerd in houten kisten, bedekt met bananenbladeren en vervolgens 4 tot 5 dagen in de zon en op de grond is gedroogd. In de workshop van Casa Cacao selecteren we de cacao met de hand, roosteren we, kraken en wannen we de bonen, voegen we biologische rietsuiker en cacaoboter toe en concheeren we deze voor minimaal 48 uur.”
Smaaknotitie van de makers: Een zachte zuurgraad gevolgd door rozijnen, brownie, pistache en een vleugje zwarte olijf.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter
Inhoud 80 gram. Allergienotitie van de makers: kan sporen bevatten van noten, melk, gluten en soja.
Anneke –
Ik heb de hele set pure repen gekregen, en deze is tot nu toe mijn favoriet. Op een paar verschillende momenten geproefd, en steeds smaakt hij weer anders (zoals natuurlijk de meeste goede chocola). De eerste keer vond ik hem waanzinnig hartig! Ik heb zelfs even gecheckt of er geen zout was toegevoegd (nee dus).
De repen smelten heerlijk in je mond en hebben toch een korreltje aan het eind, wat ik fijn vind. Deze reep is wat ik mij voorstel bij het werk van de magische liefdesbaby van Mikkel Friis-Holm en sterrenchef Jonnie Boer! (De laatste associatie vanwege diens verfijnde en toch aardse, ‘boersige’ cuisine. Ik bedoel dit totaal niet denigrerend, het is een fantastisch paradoxaal en complexe ervaring). De smaaknotitie ‘Rozijnen, brownie en pistache’ kan ik totaal niet plaatsen bij deze reep.