Casa Cacao – Piura Peru 45% Melkchocolade

9.50

Melkchocolade gemaakt met cacao uit Piura, Peru – door Casa Cacao, el Celler de Can Roca – de bean to bar chocolademakerij van Jordi Roca & co.

Met tonen van caramel en melk. 

Op voorraad

Artikelnummer: CASAPIURAM12 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Mooi om te zien hoe Casa Cacao chocolade benaderd. Het is het chocolademerk opgezet door Jordi Roca, van El Celler de can Roca – Spaans restaurant met drie Michelin sterren. In zijn zoekttocht naar smaak en als verantwoordelijke voor alle desserts bij het restaurant kwam hij (uiteraard, zouden we denken) niet uit bij chocolade uit grote bulkverpakkingen vanuit de grote chocoladefabrieken maar ging gewoon door in de zoekttocht en ging op bezoek bij de cacaoboeren in Zuid-Amerika. En begon toen zelf de cacao in te kopen en er chocolade van te maken. Voor het restaurant, maar ook stap voor stap werd zijn interesse zodanig gewerkt dat hij er een heel concept bij bedacht – dat werd Casa Cacao – het huis van cacao – een plek vlakbij El Celler waar je terecht kunt voor allerlei heerlijks gemaakt van chocolade, inclusief repen als deze – waar je ook cacao kunt beleven – door te zien hoe er chocolade van gemaakt wordt. En tenslotte, schreef hij (gezamenlijk) een boek over zijn reizen en ontdekkingstocht, inclusief wat recepten – waarvan er een paar nogal extreem zijn. Het boek, ook Casa Cacao geheten, kunnen we overigens van harte aanraden – het laat mooi zien hoe iemand met gevoel voor bijzondere smaken de weg gaat naar de bron, de cacaoplantages, en zo ook het enthousiasme stijgt en stijgt. Heel anders dan voor wie als chef zijn chocolade kant en klaar in een grote twee kilozak geleverd krijgt. Niets mis mee, als je goede chocolade gebruikt, maar de meeste restaurants komen echt niet verder dan de groothandel en kiezen voor de chocolades uit de grote Belgische fabrieken, want dat is lekker goedkoop, en chocolade is chocolade nietwaar? (nee, niet dus…)

Enfin, hier proeft u wat Casa Cacao maakt van de cacaobonen uit de regio Piura in Peru. Een prijzig reepje, maarja dat krijg je bij chocoloades van driesterrenchefs. Is het beter dan wat wij verder zoal op voorraad hebben? Wat ons betreft niet eens persé. Maar we vinden het wel prachtig dat Jordi Roca & co. zich zo hartstochtelijk op chocolade hebben gestort – en ook erg mooi dat ze daarbij zich niet al te veel laten beperken. Zo maken ze ‘gewone’ melkchocolades als deze, maar hebben ze ook melkchocolades met geiten- en schapenmelk. Of, niet bij ons beschikbaar want dat lukt niet qua temperaturen, een bonbon maar dan wel een ENORME. Gewoon omdat het kan. De chocolademakerij is, denken we, nog vollop in ontwikkeling en we zijn erg benieuwd waar ze de komende jaren nog mee gaan komen. Voor nu is het mooi proeven, en de smaakrijkdom te ervaren van het moois dat we aan de cacaoboom te danken hebben.

De cacao komt in dit geval van coöperatie Norandino, Peru.

Smaakomschrijving van de makers: tonen van karamel en melk

Ingrediënten: suiker, cacaobonen (45%), cacaoboter, vol melkpoeder (14%).

Inhoud 80 gram. Koel en droog bewaren. Kan sporen bevatten van gluten, noten en soja.

Maker

Casa Cacao

Extra informatie

Gewicht

80 gram

Herkomst Cacao

Cacao percentage

45%

Tot chocolade gemaakt in

Spanje

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Casa Cacao – Piura Peru 45% Melkchocolade” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.