Casa Cacao – Venezuela 60% met Koemelk

8.25

Melkchocolade met 60% cacao uit Venezuela – van Casa Cacao. Met 14% koemelk.

 

Op voorraad

Artikelnummer: CCTM2 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Bij Casa Cacao niet zomaar ‘melkchocolade’ natuurlijk. Net zoals ze uiteraard niet zomaar cacao gebruiken, maar verfijnde origine cacao.

In dit geval is de chocolade gemaakt met 60% cacao van Hacienda Cacao Caribe uit de regio Las Trincheras in Venezuela. Van de cacao oogst van 2018. 

Daarbij is koemelk gebruikt om er een bijzondere melkchocolade van te maken.

Casa Cacao is een chocolade werkplaats en tegelijk een chocoladecafé en hotel. Een mooi nieuw project van de gebroeders Roca, die met ‘El Celler de Can Roca’ een van de beroemdste restaurants ter wereld hebben. De jongste broer Jordi Roca was al verantwoordelijk voor de desserts in het driesterrenrestaurants en in die hoedanigheid raakte hij (natuurlijk) ook geïnteresseerd in de herkomst van de chocolade: de cacao.

Dat leidde tot een reis en een boek (ook Casa Cacao geheten) en tenslotte tot het plan om zelf chocolade te gaan maken, van de cacao (bean to bar). Van goede en eerlijke cacao van bijzondere cacaoplantages. In Girona werd een plek gecreërd voor het chocolade maken, waar gelijk de kans ontstond om bezoekers te laten zien hoe chocolade ontstaat, en hoe belangrijk de (herkomst van) cacao is voor de smaak. Een mooi streven, en wat ons betreft geweldig dat mensen die zoveel weten van smaak zich ook zo inzetten voor origine chocolade, en het bekender maken daarvan.

Voor de melkchocolades in het bijzonder is het leuk te weten dat ze bij Casa Cacoa verschillende melksoorten combineren met de cacao. In dit geval koemelk maar in andere chocolades wordt geitenmelk en schapenmelk gebruikt. Bepaald niet standaard, en mooi om de (grote) smaakinvloed hiervan te merken. Daarmee natuurlijk niet voor veganisten, maar voor hen is het een goed idee juist de pure chocolades te vergelijken. Alleen al op basis van de herkomst van de cacao is het smaakverschil natuurlijk al immens.

De makers zeggen verder: “Cacao from the Hacienda Cacao Caribe, in the area of ​​Las Trincheras (Venezuela) that has been fermented in wooden crates for 5 to 6 days covered in banana leaves and then dried in the sun and on the ground for 4 to 5 days.At the Casa Cacao workshop, we select the cacao by hand, we roast it, crack and winnow the beans, add organic cane sugar and cocoa butter as well as whole cow’s milk powder, and then we conche it for a minimum of 48 hours.”

Ingrediënten: cacao (Las Trincheras Venezuela), suiker, vol koemelkpoeder (14%), cacaoboter.

Allergienotite van de makers: bevat melk. kan sporen van gluten, noten en soja bevatten.

Met 60% cacao is het trouwens een vrij donkere melkchocolade, bepaald niet zo zoet als wat je in de supermarkt vindt. In dit geval met 31 gram suiker.  

Maker

Casa Cacao

Extra informatie

Gewicht

80 gram

Herkomst Cacao

Tot chocolade gemaakt in

Spanje

Cacao percentage

60%

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Casa Cacao – Venezuela 60% met Koemelk” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.