Chocolate Tree Chililique Peru 70%

5.95

Chililique Peru van Chocolate Tree

Op voorraad

Chililique…het is me de naam wel. Maar wat een chocolade!

Zoals vaker, gewoon genoemd naar de plek waar de cacao vandaan komt. Chililique, dat ligt in de buurt van Piura in Peru – op zo’n vijftig kilometer van de grens met Ecuador.

Eigenlijk willen we graag dat u voordat u verder leest, en deze reep besteld, even leest wat Ali van Chocolate Tree schreef over zijn bezoek aan Chililique van begin 2017. Het zijn mooie en wijze woorden. Wij citeren:

“Het verbouwen van cacao op een manier zonder plantages, zoals ze het in Chililique doen, heeft een enorm positieve invloed op de natuur. Het betekent kleine stukjes land die barsten van de biodiversiteit. Cacao is een geweldig gewas als je om conservation geeft – en als je dat niet bent…dan zit je hoofd verkeerd om op je hoofd…

Ik ken nu de belangrijkste mensen die in Chililique bezig zijn en de sociale en ecomomische impact van de cacao – die is positief. De farm gate price is $3,20 per kilo natte cacao – de NY beursprijs is momenteel $1,90 voor gedroogde (noot chocoladeverkopers:dus veel lichtere) cacao. Cacao verbouwen voor export heeft veel minder fysiek werk en een veel betere prmium dan fruit, rijst of koffie. De mensen zijn geweldig, en ik zal proberen enige kleine chocolade machines voor ze te organiseren, tesamen met training, bij mijn volgende boek. Hun werk is minstens even belangrijk in dat van mij als het gaat om je een goede chocolade te brengen.

Dat is een basale samenvatting van enkele van de positieve dingen die deze sourcing reis heeft gebracht. Ik heb het simpel gehouden omdat we in een consumentencultuur overweldigd worden door marketing.”

Dan de reep zelf. Won alvast zilver bij de Academy of Chocolate 2017, en ook zilver bij de International Chocolate Awards EU 2017. Een mooie start.

Wij hadden ‘m nadien nogmaals mogen proeven. Chocoladeverkoper Paul was gelijk fan, Chocoladeverkoper Emma eigenlijk niet bepaald. Dat is ook mooi dan hoort u niet enkel lovende woorden.

Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische Peruaanse cacaoboter.

Allergienotitite van de maker: kan sporen van noten en melk bevatten.

Recensies:

Victoria Cooksy noemt: “Notes #grapes #blackberry #cracker #toast #wine #tabacco #chocolatetree #scotland #craftchocolate”

Cacaorunners roemt de balans tussen zuur en zoet, bijna sappig. En het einde van prettige tannines.

Awards:

Zilver bij de Academy of Chocolate 2017, en ook zilver bij de International Chocolate Awards EU 2017.

Extra informatie

Herkomst Cacao

Peru

Tot chocolade gemaakt in

Schotland

Gewicht

80 gram

0.000 items


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.