Dandelion – Tanzania 70%

8.00

Dandelion 70% Kokoa Kamili, Tanzania.

Op voorraad

SKU: DA4 Categorieën: ,

70% pure chocolade van cacao uit Tanzania. ‘Harvest 2014’ staat er mooi bij. Tot chocolade gemaakt door Dandelion in San Fransisco, Californië.

Smaak: veel smaak, zeker. De omschrijving heeft het over rijpe mango, rode bessen. Bij Cocoarunners benoemen ze onder meer  ‘zoete citrus, sorbet en een smaak die richting fondant gaat”- Zelf proeven wij bij eerste proeven vooralsnog vooral een zeer kenmerkende  volle smaak van rijpe banaan. Lekker.

Omschrijving van de maker: “We roosteren, kraken, sorteren, malen, concheren en temperen kleine batches van onze bonen. Dan maken we er repen van en verpakken ze met de hand. Door de hoogste kwaliteit cacao op te sporen en met zorg kleine hoeveelheden cacao te maken, willen we de individuele nuances van elke cacaoboon naar voren brengen. De bonen van deze reep komen van Kokoa Kamili – een nieuwe sociale onderneming en fermentatie-plek in het Kilombero District van Zuid-Tanzania. In deze chocoladereep houdt Molly van de ongewoon mooie balans van rijpe mango en gecarameliseerde rode bessen waarbij de smaak eindigt in de rijke volle smaak van browniebeslag.”

Herkomst cacao: Kokoa Kamili, Tanzania. Meer over de herkomst via de link naar Kokoa Kamili maar ook Dandelion zelf heeft een uitgebreide pagina met informatie over de herkomst. Overigens vlakbij het Udzwunga National Park – de cacao wordt ook door onder meer Original Beans tot chocolade verwerkt, en ook een aantal andere bekende makers gebruiken deze cacao (Letterpress, Omnom,

Ingrediënten: Cacaobonen, rietsuiker.

Extra informatie

Herkomst Cacao

Tanzania

Gewicht

56 gram

Tot chocolade gemaakt in

USA

0.000 items


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.