Fossa – Cascara Koffiebes Chocolade

8.95

Chocolade gemaakt met cascara, de schil van de koffiebes.

Alweer een spannende creatie van Fossa!

Op voorraad

Artikelnummer: FOCA Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

 

Hoezee, weer een wel weer iets héél speciaals. Nu verkopen we toch al, al zeggen we het zelf, bijzondere chocolade. En zal niet snel iemand dat ontkennen, dus we durven daar ook wel voor te staan. Maar wat de chocolademakers van Fossa allemaal uitspoken (in positieve zin) dat is toch wel extra speciaal te noemen. Zeker ook in samenwerkingen weten ze allerlei prachtige combinaties samen te brengen, wat onder meer hun heel scala en verschillende theerepen opleverde, de ene Honcha nog specialer dan de andere.

Dit keer is de samenwerking gezocht met koffiemakers, PPP koffie. Koffie branders, in Singapore, en leuk – ze verkopen zelfs ook goede chocolades, bijvoorbeeld van Marou.

Fossa werkt met ze samen in deze chocolade gemaakt met cascara. Dit is de schil van de koffiebes, die meestal wordt weggegooid na het wassen en drogen. Maar zeker smaakvol, en erg leuk dat ze hier een chocolade mee maken. We proefden op Chocoa ook al een versie, van een maker uit Ecuador, die nog fruitiger was maar ook wel erg donker en heftig. Zoals we Fossa kennen doen ze het ook hier weer, wat subtieler, verfijnder.

Verwacht geen volle chocoladesmaak, en zeker ook geen koffiesmaak. De chocoladesmaak is subtiel – met cacaoboter als hoofdingrediënt – maar de smaak van de cascara komt wel erg goed door dus als je dat wil eens wil proeven dan is dit een mooie (en speciale) kans.

Chocoladeverkoper Emma omschrijft het als een smaakervaring met veel fases, met ook  lychee achtige smaaktonen. Sowieso interessant, of ze ‘m echt lekker vindt is een tweede, misschien ook gewoon niet. 

Omschrijving van de makers:

“Cascara, wat ‘schillen’ betekent in het Spaans, is de schil van de koffiekers, die meestal wordt weggegooid nadat de kersen zijn gewassen en gedroogd. De cascara is ook een manier om overgebleven koffiepulp te recyclen om de basis te creëren voor een unieke en verfrissende thee.

Geniet van de delicate bloemige en fruitige smaken van deze cascara-chocolade gemaakt in samenwerking met PPP Coffee.”

Ingrediënten: cacaoboter, rietsuiker, cacao, cascara

Smaaktonen zoals omschreven door de makers: hibiscus, rozijnen, honingzoetheid

Allergienotitie: gemaakt op een plek waar ook noten en melk verwerkt worden.

Maker

Fossa

Extra informatie

Gewicht

50 gram

Tot chocolade gemaakt in

Singapore

0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.