Beschrijving
Citra hop, dat ken je als (speciaal)bierliefhebber wel – van al die India Pale Ale biertjes.
Maar ook als je geen of weinig alcohol drinkt (zoals de Chocoladeverkopers de laatste tijd) is het een intrigerende combinatie…hop en chocolade. Niet de alcohol, wel de smaak. En het werkt verrassend, en leuk.
Van Qantu hadden we al een variant – IPA style – chocolade – daar is het een infusie – in deze reep van Fossa is hop als ingrediënt aan de chocolade toegevoegd.
De gebruikte cacao is – hoe kan het ook anders – cacao van Kokoa Kamili uit Tanzania. Heerlijk fruitig, en als we cacao soorten zouden moeten kiezen voor ons ook echt de eerste optie die we zouden bedenken. Fruitig, licht moutig – en dan met het tropische citroenige van de Citra hop. Nog wat melkpoeder om het geheel wat zachter te maken, en zo heb je een mooie donkere melkchocolade die lekker fris is, zeer smaakvol, geurend, en boeiend – voor bierliefhebbers maar ook voor chocoladeliefhebbers die iets speciaals zoeken. Dan zit je bij Fossa sowieso wel goed – al die combinaties die zij maken, en hoe ze daar keer op keer weer iets bijzonders van weten te maken. Tot aan onze jubileumchocolades toe – waar we ook nog altijd zeer verheugd mee zijn.
Smaaktonen omschreven door de makers: uplifting aromatic hops with an unterone of mango and melons
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, melkpoeder, citra hop.
Inhoud 50 gram. 58% cacao. Allergienotitie: bevat melk, gemaakt op een plek waar noten worden verwerkt.
Bevat hop, maar dus wel alcoholvrij 🙂
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen