Beschrijving
Uit de samenwerking van Fossa met de thee curatoren van Pekoe & Imp komt weer een mooie samenwerking voor liefhebbers van goede thee, liefhebbers van goede chocolade en liefhebbers van de combinatie daarvan.
Zelf zijn we bepaald geen thee experts (inmiddels wel een klein beetje voor chocolade) daarom delen we vooral wat de makers er zelf bij zeggen, hieronder, en dat het gaat om een melkchocolade met hoog cacaopercentage (we gokken op 60-65%) – en Jing Jun Mei Hongcha thee – als je niet weet wat dat voor thee is kun je er op internet genoeg over vinden, maar lees over de smaak hieronder wat de makers te zeggen hebben. Wat we in ieder geval vonden is dat het een redelijk nieuwe thee is (gemaakt vanaf de jaren 90), ook wel ‘golden eyebrow’ genoemd en afkomstig uit de Wuji Mountains in China.
“Een samenwerking chocolade met zeldzame thee curator – Pekoe & Imp. Slechts 1200 baren gemaakt.
Jin Jun Mei (金 骏 眉) is een relatief nieuwe stijl van zwarte thee, ontwikkeld in het Wuyi-gebergte van de beroemde Lapsang Souchong-stijl van zwarte thee in 2005. Dit kavel komt uit de naburige township Nanping, gemaakt van lokale cultivar met kleine bladeren 小菜 茶 geoogst vanaf een hoogte van 1000 meter in het voorjaar van 2020.
Deze thee zit boordevol gouden uiteinden en heeft tonen van sinaasappelschil en honing, benadrukt door citrusachtige Harana-cacao uit de Filippijnen.”
Smaaktonen: sinaasappelzest, mout, honing.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, melkpoeder, theebladeren.
Allergienotitie: bevat melk, kan sporen van noten bevatten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.