Heinde & Verre – Melkchocolade met Speculaaskruiden

5.95

Melkchocolade met een uitgekiende mix van speculaaskruiden. Open de verpakking en de heerlijke geur verleid je al, neem een hapje en je kunt heerlijk ontspannen. Tenminste, dat idee hadden wij er bij. En namen nog een hapje, en nog een.

Op voorraad

Artikelnummer: HVDSPE Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Waar Heinde & Verre om gaat – ook in de naam – is het samensmelten van ingrediënten van ver & dichtbij. Prachtige cacaosoorten samen met Nederlandse melk & bietsuiker voor de melkchocolades. Mooi om dan te zien dat hun eerste reep met smaaktoevoeging een zeer gepaste is: een toevoeging die én heel Nederlands is, maar ook juist ook het ‘verre’ benadrukt: een specerijenmix gebaseerd op speculaas, inderdaad het voor ons zo bekende koekje dat echter buiten Nederland, België en een stukje Duitsland weinig bekendheid geniet. Tenminste, tenzij men het kent als een ‘famous dutch delicacy’.

Voor de speculaaskruiden heeft Heinde & Verre uiteraard niet zomaar even een willekeurige mix gepakt maar werd met zorg een selectie gemaakt die mooi past bij de cacao (een blend van cacao uit Indonesië, Dominicaanse Republiek en Peru) en de melk.

Bevat: kaneel, gember, nootsmuskaat, kardemom, kruidnagel, witte peper & koriander.

De makers zeggen er verder over: “De originele Nederlandse chocoladetraditie staat bekend om de kunst van het blenden van premium cacao. Nu verrijkt met de bekende Nederlandse Speculaas koekjessmaak en melk. Het zomaar toevoegen van een generieke speculaaskruidenmix aan chocolade zorgt niet voor een evenwichtig smakenpalet. Voor dit typische winterproduct gingen we terug naar elk van de individuele kruiden in de klassieke speculaasmix om de specifieke smaakrol ervan in het beroemde koekje te ontdekken. Er werd een nieuwe mix gevonden en het recept voor speculaaskruiden werd opnieuw ontworpen voor deze chocolade. De smaken van de kruiden worden mooi geïntegreerd door ze 90 uur samen met cacao te vermalen.”

Hoe smaakt dat? Simpel. Maak de verpakking open en de geur komt je tegemoet. Je raakt bedwelmd door de zoetige kruidige speculaasgeur. Neem en hapje en je raakt gelijk verslaafd, aan de geur en de smaak – heel prettig – en het zou ons niets verbazen als deze mix allerlei positieve eigenschappen heeft voor je gemoed, je geest, je ontspanning – want een hapje van deze reep krijgen wij in ieder geval een heerlijk loom gevoel, en kunnen alleen nog achterover zakken op de bank, het dekentje nog eens wat optrekken, en lekker nog een hapje nemen, en nog een, en nog een.

Ingrediënten: cacao en cacaoboter, suiker, melk, speculaaskruiden, zonnebloemlecithine.

Allergenen: bevat melk.

Gewicht 70 gram. Koel en droog bewaren.

Maker

Heinde & Verre

Mooie naam voor een mooi bedrijf. Craft chocolademakers uit Rotterdam.Jan-Willem & Ewald maken daar sinds een aantal jaar kleinschalig chocolades. Dat doen ze merkbaar met veel zorg en aandacht. En dat vonden we al langer heel mooi om te zien en proeven.Je merkt dat bij Heinde & Verre er veel aan gedaan wordt om bijzondere smaaktonen uit de cacao te halen. Met aandacht voor het branden, blenden van origines, het laten rusten / rijpen van de chocolade voor meer smaakontwikkeling. Ook merk je de aandacht in bijvoorbeeld de melkchocolades. Er wordt niet zomaar willekeurige melkpoeder toegevoegd maar met serieuze blik geproefd en gekeurd en gemengd totdat ze, zo stellen we ons dat voor, een grote glimlach verschijnt, ze elkaar op de schouders kloppen, en zeggen: niets meer aan doen.

Extra informatie

Gewicht

70 gram

Cacao percentage

50%

Tot chocolade gemaakt in

Nederland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Show only reviews in Nederlands (0)

Wees de eerste om “Heinde & Verre – Melkchocolade met Speculaaskruiden” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.