Heinde & Verre – Noble Bali Vegan Melk 55%

5.95

Vegan ‘melkchocolade’ van Heinde & Verre.

Met cacao uit Bali en een eigen blend van 6 natuurlijke ingrediënten om de smaak & textuur van melk te evenaren.

Op voorraad

Artikelnummer: HVVGN Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Een melkchocolade zonder (koe)melk. Mylk, zoals ze het dan maar noemen.

Er zijn meer makers die lekkere pogingen wagen. Met amandel, met soja of met kokos bijvoorbeeld.

Bij Heinde & Verre houden ze zelf wel van de smaak van melk en dat stimuleerde ze juist om ook voor de vegan melkchocolade een paar stapjes extra te doen.

Er is voor gekozen niet zomaar met één alternatieve melk te werken zoals meestal maar met een uitgekiende balans te proberen in alles een benadering te maken van de smaak en textuur van melk en zo te zorgen dat ook wie vegan of lactose intolerant is echt niets hoeft te missen.

Om te oordelen of dat zo is moet je toch echt zelf proeven – maar wij geven alvast een positief ‘stemadvies’ mee. De smaak van chocolades met bijvoorbeeld soja is nogal wennen – omdat soja nou eenmaal een vrij sterke smaak heeft en als je die niet gewoon bent is het al helemaal heftig. Ook kokos heeft zo z’n liefhebbers maar ook mensen die zeggen ‘mwah’. Amandel vinden we zelfs misschien wel de meest succesvolle toevoeging in vegan chocolade (en kaas) maar wat Heinde & Verre hier doet bevalt ons ook wel, met een mix van maar liefst zeven (natuurlijke) extra’s zorgen dat er een smaakvol geheel ontstaat.

Ze zeggen er zelf over: “Dit is geen gewone veganistische mylk-chocolade. Heinde & Verre heeft een eigen veganistisch melkalternatief ontwikkeld om een unieke rijke en romige chocoladereep te creëren: Vegan Noble Bali. Het werpt een nieuw licht op de typische Indonesische chocoladesmaak die aanwezig is in onze heerlijke Bali cacao. Er zijn tonen van kruiden, fruit, bloemen, karamel en kokos. Op basis van een mix van alle natuurlijke ingrediënten is het niet alleen een geweldig – compromisloos – melkalternatief, het is ook vrij van noten, gluten, lactose en soja.

Proefnotities: tonen van kruiden, wit fruit, bloemen, karamel en kokos kunnen worden ontdekt.”

Gemaakt met Nederlandse bietsuiker – bewuste keuze, ook voor de smaak, en cacao uit Bali. Heinde & Verre laat de cacao voor het tempereren lange tijd rijpen, en dit heeft veel invloed op de smaak.

Ingrediënten: cacao en cacaoboter, suiker. haver, kokos, banaan, rijst, calcium, zonnebloemlecithine, zout.

Allergienotitie: Vrij van noten, lactose, soja en gluten. 

Maker

Heinde & Verre

Mooie naam voor een mooi bedrijf. Craft chocolademakers uit Rotterdam.Jan-Willem & Ewald maken daar sinds een aantal jaar kleinschalig chocolades. Dat doen ze merkbaar met veel zorg en aandacht. En dat vonden we al langer heel mooi om te zien en proeven.Je merkt dat bij Heinde & Verre er veel aan gedaan wordt om bijzondere smaaktonen uit de cacao te halen. Met aandacht voor het branden, blenden van origines, het laten rusten / rijpen van de chocolade voor meer smaakontwikkeling. Ook merk je de aandacht in bijvoorbeeld de melkchocolades. Er wordt niet zomaar willekeurige melkpoeder toegevoegd maar met serieuze blik geproefd en gekeurd en gemengd totdat ze, zo stellen we ons dat voor, een grote glimlach verschijnt, ze elkaar op de schouders kloppen, en zeggen: niets meer aan doen.

Extra informatie

Herkomst Cacao

Gewicht

70 gram

Cacao percentage

55%

Tot chocolade gemaakt in

Nederland

0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.