Heinde & Verre – Pearl of Ecuador – Puur 71%

5.95

Pure chocolade (71%) van La Perla cacao van Hacienda Victoria, Ecuador.

Een dubbele primeur: nieuw van Heinde & Verre en een nieuwe cacao variëteit. De resulterende chocolade bevalt ons zeker: een fijne balans & lange nasmaak.

Op voorraad

Artikelnummer: HNVPOE71 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Een dubbele primeur van Heinde & Verre. Een nieuwe pure chocolade waarvan we het eerste doosje uitgereikt kregen en dan ook nog gemaakt van een helemaal nieuwe cacao variëteit.

We bieden de chocolades van Heinde & Verre sowieso al met plezier aan. Ze nemen hun taak om chocolade te maken met lekkers van nabij & van verder weg serieus, experimenteren volop met alle verschillende mogelijkheden binnen het ambacht van chocolademaker, ze maken niet gewoon chocolade maar zoeken actief naar vernieuwing – waarvan hun speciale vegan chocolade ook een mooi voorbeeld is –  en zijn altijd op zoek naar extra speciale cacaosoorten.

De cacao is een nieuwe variëteit van Hacienda Victoria uit Ecuador. ‘La Perla‘ – een kruising van een specifieke criollo cacao met een arriba cacao. Het resultaat is een cacao die de subtiele, ingetogen smaaktonen van de criollo cacao en de meer rustieke, uitgesproken karakter van de Ecuadoriaanse Arriba cacao samenbrengt. En dat is een succes, wat ons betreft. Een chocolade met een mooie balans, veel te proeven & een fijne erg lange nasmaak

Smaaknotitie van de makers: Deze reep is zo delicaat dat het moeilijk te geloven is dat het eigenlijk 71% pure chocolade is. Rijk en verfijnd ontdek je stevige tonen van honing, nougat, noten, karamel en zacht wit fruit verpakt in een nooit eindigende aanhoudende afdronk.

Ingrediënten: cacao en cacaoboter, rietsuiker.

Allergienotitie van de makers: vegan.
Inhoud 70 gram. Koel en droog bewaren.

Maker

Heinde & Verre

Mooie naam voor een mooi bedrijf. Craft chocolademakers uit Rotterdam.

Jan-Willem & Ewald maken daar sinds een aantal jaar kleinschalig chocolades. Dat doen ze merkbaar met veel zorg en aandacht. En dat vonden we al langer heel mooi om te zien en proeven.

Je merkt dat bij Heinde & Verre er veel aan gedaan wordt om bijzondere smaaktonen uit de cacao te halen. Met aandacht voor het branden, blenden van origines, het laten rusten / rijpen van de chocolade voor meer smaakontwikkeling. Ook merk je de aandacht in bijvoorbeeld de melkchocolades. Er wordt niet zomaar willekeurige melkpoeder toegevoegd maar met serieuze blik geproefd en gekeurd en gemengd totdat ze, zo stellen we ons dat voor, een grote glimlach verschijnt, ze elkaar op de schouders kloppen, en zeggen: niets meer aan doen.

Extra informatie

Gewicht

70 gram

Herkomst Cacao

Tot chocolade gemaakt in

Nederland

Cacao percentage

71%

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.