Beschrijving
Huma maakt in Ecuador chocolade, en zet daar veelal vooral de mooie cacao uit Ecuador in de hoofdrol in pure chocolades.
Deze reep is net even anders. Weliswaar ook puur, ook met cacao uit Ecuador, maar een iets lager percentage én met de hoofdrol voor de mooie smaaktoevoegingen.
Hier zijn geroosterde gerst, in de vorm van Máchica (meel van deze geroosterde gerst gemaakt) en citroenverbena gebruikt om een mooie chocolade versie te maken van ‘Chapo’, een traditonele combinatie van dit gerstemeel met de citroenverbena. In de zoektocht hiernaar, waar je op het internet natuurlijk allerlei over kunt vinden (maar ook niet gek veel) kwamen we een mooi filmpje tegen waarin het bereid word.t Van harte aangeraden. En je kunt zelf ook zoeken natuurlijk, op chapo / chapu of op machica.
Hoe dan ook, als je je er eenmaal een beetje in verdiept geeft het een prachtige achtergrond waardoor je helemaal begrijpt waarom deze Ecuadoriaanse chocolademakers juist deze toevoeging kiezen, en zijn wij zelf in ieder geval verheugd om zo ergens mee kennis te maken dat we totaal nog niet kenden, en onze kennis verrijkt. Toch mooi, hoe dat kan gaan.
Ook leuk dat de gerst en citroenverbena niet alleen smaak toevoegen maar ook in de textuur.
Smaaktonen omschreven als: notig, bloemig, vruchten.
Ingrediënten: cacao, suiker, cacaoboter, geroosterde gerst, citroenverbena.
Inhoud 50 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen