Beschrijving
Je hebt speciale chocolade, en je hebt extra speciale chocolade. En deze reep valt zeker in deze laatste categorie.
Gemaakt met cacao van Ucayali River Cacao, waar fermentatie expert Daniel ‘O Doherty zich ontfermde over het fermentatieprotocol, in een regio waar de kwaliteit voorheen niet als zeer hoog bekend stond.
Cacao die met trots verwerkt wordt, en – zo geven ze op de verpakking ook aan – met trots door Letterpress tot chocolade wordt verwerkt. Met trots, en daarmee ook alle zorg om de hoogste kwaliteit te bereiken. Dat levert ook echt wat op, want dit is toch binnen de chocolades van Letterpress, die we stuk voor stuk zover we ze geproefd hebben bewonderden, toch wel een extra speciaal exemplaar.
Smaaktonen omschreven door de makers: karamel, mokka, ceder.
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter.
Inhoud 57 gram. Gemaakt op een plek waar ook melk en noten worden verwerkt.
Batch 74, THT 03-2026. We hebben één doosje weten te bemachtigen en zoals u wellicht weet is Letterpress helemaal gestopt met produceren (vanwege een auto ongeluk van een van de oprichters waardoor het werken helaas onmogelijk werd), droevig maar laten we ons verheugen dat we de hoge kwaliteit van Letterpress nog kunnen vieren, en in ons kleine winkeltje vanuit Beek bij Nijmegen zoiets speciaals kunnen uitstallen. Het kost heel wat, ook vergeleken met de andere Letterpress repen, maar het is ook wel een chocolade die je één keer in je leven zult kopen – we kennen niet veel mensen die ‘m al hebben weten te proeven. En tja, het is ook geen chocolade die we aanraden als je nog maar net met craft chocolate kennis maakt. Of nouja, het kan wel, en het is van harte aangeraden, maar de mensen die Letterpress al kennen, of her en der de beoordelingen en jury rapporten over deze reep zagen langskomen, zullen extra verheugd zijn en die gunnen we zeker de kans deze reep te bestellen. Dus, nouja, bestel ‘m als je denkt dat je het het geld waard vind. En denk je goh wat is dat toch een dure reep stuur ons dan vooral een mailtje dan denken we je graag met je mee over welke chocolades wellicht beter geschikt zijn!
Bekroningen: goud bij zowel Academy of Chocolate als International Chocolate Awards (Americas). Maar ach