London Chocolate – Criollo Dominicaanse Republiek 70%

8.95

Criollo cacao uit de Dominicaanse Republiek, een heel kleine batch – tot chocolade gemaakt door London Chocolate.

 

Op voorraad

Artikelnummer: 615499950820 Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Een criollo cacao uit de Dominicaanse Republiek?

Inderdaad! Daar keken wij ook wel even van op. Toch is het zo. Er is voor deze speciale cacao een samenwerking aangegaan met cacaofarm ‘La Magdalena’ waar ze criollo cacao geënt hebben op een basis van de bestaande lokale cacao. Zo krijg je de echte criollo, maar dan wel op een basis van de lokale hybride cacaoboom. Een mooi experiment, en zoals we begrepen van de maker toen we op Chocoa waren gaat het écht om een heel kleine hoeveelheid, en is de cacao zelfs in de bagage in het vliegtuig meegegaan.

“Een kenmerkende reep van London Chocolate en een uiterst zeldzaam juweeltje. Dit is een enkele criollo-stam, geënt om het behoud van zijn genetische kwaliteiten te garanderen. Geproduceerd in kleine hoeveelheden op een kleine boerderij in de Dominicaanse Republiek, met een op maat gemaakte London Chocolate-fermentatie. Room, walnoten, gedroogd fruit, een vleugje yoghurt, met een mango-karamelsmaak.”

Smaaktonen: Room, walnoten, gedroogd fruit, een vleugje yoghurt, met een mango-karamelsmaak

Ingrediënten: cacao, rietsuiker.

Allergienotitie: gemaakt op een plek waar ook melk en noten incl pinda worden verwerkt. 

Inhoud 62 gram.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Alleen beoordelingen in het Nederlands (0) laten zien

Wees de eerste om “London Chocolate – Criollo Dominicaanse Republiek 70%” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade



Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.