Beschrijving
Een criollo cacao uit de Dominicaanse Republiek?
Inderdaad! Daar keken wij ook wel even van op. Toch is het zo. Er is voor deze speciale cacao een samenwerking aangegaan met cacaofarm ‘La Magdalena’ waar ze criollo cacao geënt hebben op een basis van de bestaande lokale cacao. Zo krijg je de echte criollo, maar dan wel op een basis van de lokale hybride cacaoboom. Een mooi experiment, en zoals we begrepen van de maker toen we op Chocoa waren gaat het écht om een heel kleine hoeveelheid, en is de cacao zelfs in de bagage in het vliegtuig meegegaan.
“Een kenmerkende reep van London Chocolate en een uiterst zeldzaam juweeltje. Dit is een enkele criollo-stam, geënt om het behoud van zijn genetische kwaliteiten te garanderen. Geproduceerd in kleine hoeveelheden op een kleine boerderij in de Dominicaanse Republiek, met een op maat gemaakte London Chocolate-fermentatie. Room, walnoten, gedroogd fruit, een vleugje yoghurt, met een mango-karamelsmaak.”
Smaaktonen: Room, walnoten, gedroogd fruit, een vleugje yoghurt, met een mango-karamelsmaak
Ingrediënten: cacao, rietsuiker.
Allergienotitie: gemaakt op een plek waar ook melk en noten incl pinda worden verwerkt.
Inhoud 62 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen