Beschrijving
Heel fijne Hawaii eiland-chocolade, Manoa heeft een mooie serie hiervan – chocolades gemaakt op Hawaii maar ook met specifieke cacao van een specifiek gebied en zelfs specifiek één cacaoplantage. In dit geval de Honoli’i Orchards. Net als de andere chocolades uit de Hawaii-serie van Manoa erg de moeite, en natuurlijk ook leuk om er enkele samen te bestellen om een specfieke chocolade proeverij met Hawaii als thema te houden – en je heerlijk te kunnen verbazen en verwonderen over de verschillen (en gelijkenissen) tussen de repen. Wat ons betreft zijn de Manoa chocolades sowieso herkenbaar als zodanig, dan hebben we het ook over de (fijne) structuur, maar ook in hoe de smaak naar voren komt. Maar is er daarmee, en dat is natuurlijk ook te danken aan de kwaliteit, heel veel te ontdekken in verschillende smaaktonen van de verschillende cacao farms. Zo merk je ook (als je dat nog niet wist) dat er niet zoiets is als één smaak per cacao land. Je kunt eigenlijk niet zeggen ‘cacao uit Hawaii smaak zo’ (en Peru zo, en Ghana zo) – al zijn er wel wat algemene principes (waar ook weer uitzonderingen op zijn). Enfin, we zullen het ook niet ál te moeilijk en uitgebreid maken. Weet vooral dat dit ook weer een heel mooie reep is om te proeven en ontdekken en wie onze webshop al kent (toch grote kans als je dit leest, we zijn dankbaar voor hoeveel vaste klanten we hebben – dankjewel dus – ook nieuwe klanten zijn van harte welkom om met deze reep te beginnen overigens – en als je liever advies wil – stuur gewoon een mailtje)
Eh ja, deze reep dus. De makers zeggen er over : “Honoli‘i Orchards is a multi-generational family farm located on the windward slopes of Mauna Kea, Hawai‘i Island’s tallest volcano. This region is defined by abundant rain-fall, deep volcanic soil, and a dynamic terrain shaped by the Honoli‘i Stream. Farm manager, Colin Hart, is an agricultural specialist with a master’s degree in cacao from the University of Hawai‘i. Since 2019, Mānoa Chocolate has collaborated with Colin to establish both a thriving farm and center for cacao research and education within the state.”
Smaaktonen omschreven door de makers als: banaan, macadamia, vanille.
En altijd leuk, Manoa geeft gelijk ook pairing suggesties. In dit geval als wijn een cabernet sauvignon, bier een brown ale en sterke drank: scotch.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter.
Inhoud 60 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen