Beschrijving
We waren echt wel verrast toen we voor het eerste de chocolades van Manoa proefden. Zo vaak hadden we nog geen chocolade van cacao uit Hawai geproefd, en deze repen zijn daar ook helemaal gemaakt. En… wat ons betreft helemaal top. En prachtig mooi om met de diverse repen van verschillende regio’s van Hawai een mooie diversiteit te ontdekken.
In het geval van deze reep gaat het om cacao uit Kealakekua, met een mooie zoete smaak met een mooi smaakprofiel van noten & meer. De moeite van het ontdekken waard.
Smaak omschreven door de maker: zoete smaak, met aromatische tonen van bloemen, ananas, aardbei, rozijnen, macadamianoten en vanille.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter.
De makers zeggen er over “Kealakekua ligt aan de westkant van Hawaiʻi Island (het Big Island) en is heet en droog. Normaal gesproken zouden cacaobomen de barre omstandigheden van het lavaveld niet overleven, maar met irrigatie gedijen ze goed. De cacao van deze chocoladereep wordt verbouwd, gefermenteerd en gedroogd door het Hard Rock Gardens Estate in Kealakekua.”
Inhoud 60 gram.
Allergienotitie van de maker: gemaakt op een plek waar ook melk, granen, pinda, en diverse noten worden verwerkt.
Bonus: pairings door Manoa aangeraden: Gamay wijn, brown ale bier, Islay scotch whisky.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen