Beschrijving
Een donkere melkchocolade met 65% cacao en kardemom.
De cacao komt uit de regio Lachua in Guatemala, en het mooiste is nog – de kardemom komt uit dezelfde regio van de mensen die ook de cacao verbouwen. Mooi!
Een heerlijk zachte structuur, de melk voegt net dat beetje zachtheid en romigheid toe zonder overweldigend te zijn – de cacao blijft mooi te proeven. En dan die kardemom – de Chocoladeverkopers zijn er altijd wel fan van. Alleen al wat kardemom malen en dan even ruiken….hemels. Goed uitgevoerd in een bijpassende chocolade ook geweldig, en in deze chocolade is dat zeker ook wel het geval. De kardemom begint langzaam verder naar voren te komen in de smaak en als we het dan hebben over smaak komen we eigenlijk bij een gevoel wat we er van krijgen. Een gevoel van genieten, maar ook een gevoel van rust en van dat alles goed is zo. Een stukje heerlijk romige chocolade met kardemom, en verder is er even helemaal niks. Een stukje meditatie via de smaakpapillen dus.
Van de maker: “Ch’abil betekent “aardig” of “goed” in Q’eqchi Maya. In het weelderige, bergachtige gebied van Alta Verapaz, Guatemala, vind je de inheemse Q’eqchi Maya-boeren die een prachtige cacaoboon verbouwen. Hun erfgoed gaat duizenden jaren terug, terug naar de waarschijnlijke oorsprong van chocolade in de oude Maya-beschaving, dus ze hebben duidelijk een beetje ervaring met cacaobomen. Deze donkere melkreep maakt gebruik van kardemom uit dezelfde regio als de bonen, met een beetje knapperige cacaobonen toegevoegd voor textuur.”
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, kardemom.
Allergenen: bevat melk. Gemaakt in een noten- en sojavrij omgeving. Inhoud 70 gram.
Gemaakt door Sirene Chocolate, Victoria BC Canada.
Bekroningen: oa. goud bij Academy of Chocolate 2021, zilver bij International Chocolate Awards 2019.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.