Beschrijving
Mooie speciale editie van Sirene. Hierbij wordt Pataxte (Theobroma Bicolor) in stukjes met karamel omhuld en zo in een donkere melkchocolade van cacao uit Oeganda gecombineerd.
De stukjes Theobroma Bicolor zijn wit van kleur en hebben een kenmerkende florale smaak maar we moeten eerlijk zeggen dat het kleine stukjes zijn en de karamel en melkchocolade daarbij wel de boventoon voeren. Het ligt ook net aan het hapje, want het zijn stukjes en daarmee (zoals meestal) niet helemaal ‘eerlijk’ verdeeld over de reep. De karamel is sterk aanwezig, op een prettige manier, en het geheel heeft veel zoet ondanks het vrij hoge (60%) cacaopercentage van deze melkchocolade. Zoet, subtiele smaakcombinaties, prettig.
De maker zegt er nog over :
Een van de grote voordelen van rechtstreeks werken met boerderijen die cacao verbouwen, is de beschikbaarheid van het werken met ongebruikelijke en zeldzame soorten of variëteiten. Cacaobomen hebben veel neven en nichten, zowel in dezelfde soort als in verschillende soorten.We zijn gewend aan chocolade te denken als bruin of zwart, maar Pataxte-bonen zijn puur wit. Ze hebben ook een bijzonder bloemige smaak, die in combinatie met cacao – zoals we deden in deze gekarameliseerde Pataxte-reep – een behoorlijk opvallend en interessant contrast kan vormen. We omhulden de witte nibs van Pataxte met karamel en dompelden ‘m in donkere melkcocolade gemaakt met Semuliki Forest, cacaobonen uit Oeganda. De smaken van de cacao en de florale tonen van de Pataxte contrasteren mooi om een prettig complex smaakgeheel te geven.
Een heel leuk stukje achtergrond over Pataxte kun je lezen via deze link
Ingrediënten: cacao, pataxte, rietsuiker, melk, cacaoboter.
Allergienotitie: bevat melk.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen