Solkiki – Puur met Sinaasappel & Kardemom

7.95

Pure chocolade met gekonfijte sinaasappel & kardemom

Gemaakt met 71% cacao uit India. 

Slechts 2 resterend op voorraad

Artikelnummer: SOLKARSI Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

Pure chocolade met kardemom (misschien wel de favoriete specerij van de Chocoladeverkopers – die geur, oei oei! zo hemels) en stukjes gekonfijte sinaasappel.

In deze chocolade is een goede hoeveelheid kardemom toegevoegd, misschien naar onze smaak wel wat té veel als we eerlijk zijn want de smaak wordt bij een grote hoeveelheid kardemom een beetje erg bloemig/parfummig. Net iets subtieler hadden we nog prettiger gevonden. Niettemin, een leuke poging en wie weet is de balans in een volgende batch net iets anders. En daarbij – iedereen proeft het ook net wat anders dus misschien zul je bij het proeven zeggen dat je het zéker niet te veel vind maar juist mooi in balans met de sinaasappel kardemom en de kruidige cacao.

Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, sinaasappel, kardemom.

Allergienotitie van de amkers: kan sporen van soja, noten en gluten bevatten. Koel en droog bewaren.

Wat de makers van Solkik er verder over te melden hebben – een heel verhaal 🙂

Chocolade met 2 ingrediënten betekent een langzaam smeltende chocolade. We hebben stukjes gekonfijte sinaasappel toegevoegd en hele caradamomzaad door de chocolade gestrooid om een ​​heldere en fruitige reep te creëren, heel goed uitgebalanceerd met cacao uit hetzelfde bioom, hetzelfde bos. Neem een ​​stuk, geniet van een slow melt met gesloten ogen en je wordt voor een paar ogenblikken naar een exotisch smaaklandschap getransporteerd.Kaithapara Vanam-cacao wordt verbouwd door een bosbewonende gemeenschap in Idukki, een regio in de staat Kerala in Zuid-India die zich onderscheidt door zijn uitgestrekte bergbossen en mildere klimaat. Dit moedigde de Britten aan om hier in de 18e eeuw cacao te planten, meegebracht uit Amboyna, een van de specerijeneilanden van Indonesië.

De lokale kleine boeren – sommige stammenfamilies die hier al generaties wonen en sommige nieuwkomers die naar dit weelderige stuk land zijn gedreven nadat ze in de jaren vijftig in drogere gebieden met hongersnood werden geconfronteerd – verbouwen cacao naast een grote diversiteit aan kruiden en fruit, waardoor de schade door droogte en misoogsten. Voor Solkiki maakte de traditie van het verbouwen van unieke cacao samen met een overvloed aan kruiden Kaithapara tot een interessant terroir voor cacao. Door de stabiele prijzen door de seizoenen heen is deze biologische cacao een economisch aantrekkelijke en milieuvriendelijke bron van inkomsten voor lokale gezinnen. Het in leven houden van de bomen bevordert de biodiversiteit en een bloeiend ecosysteem. De cacaoboon heet Kaithapara Vanam. De lange traditie van het verbouwen van fijne cacao in Idukki, Kerala, dateert uit de 18e eeuw, waar de rijkdom aan specerijen van de regio de wateren van Kerala tot de drukste handelsroute ter wereld maakte. De familie Muthuplackal bracht in de jaren tachtig verschillende lokale cacao’s naar het Velloor-woud van Kaithapara. Er zijn geen historische gegevens over de cacao die in Kaithapara is geplant, maar de morfologische indicatoren van de lokale cacao’s vertellen ons dat het overwegend lokaal ontwikkelde hybriden zijn met een sterke aanwezigheid van Forastero-eigenschappen en af ​​en toe een witte bonen. Evenwichtig, ontroerend over alle basissmaken en vol tonen die evolueren tijdens een langdurige smelt van 2 ingrediënten.Dit is een uniek chocoladeverhaal waar we trots op zijn deel uit te maken. Met dank aan Anders van Original Beans voor het helpen samenvoegen van de puntjes op deze heerlijke cacao!”

Maker

Solkiki

Extra informatie

Herkomst Cacao

Gewicht

56 gram

Tot chocolade gemaakt in

Verenigd Koninkrijk

Cacao percentage

71%

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Solkiki – Puur met Sinaasappel & Kardemom” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

57.6010 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.