Toont alle 7 resultaten

Chocoladerepen van Ocelot, cacao van Original Beans

We waarderen zeer dat Ocelot niet geheimzinnig doet over dat ze cacao en couverture van Original Beans gebruiken. Dan is er wat ons betreft helemaal niks mis mee.

Daarbij is de manier van werken van Original Beans te prijzen. Original Beans is geen traditionele chocolademaker maar juist erg bezig met het sourcen van cacao, en het hiermee brengen van positieve impact op mens en natuur.

Ocelot trekt dit ook door in het eigen werk, met een composteerbare binnenverpakking, inkt op waterbasis en FSC papier. Ook voor de verzending richting ons wordt de CO2 gecompenseerd.

Daarbij heeft Original Beans onder het eigen merk specifiek origine chocolades. Een te begrijpen keuze, het gaat ze echt om het in het spotlicht zetten van de bijzondere cacaobonen en de smaak die daaruit voortkomt. Maar daarmee is het wel extra leuk om dankzij Ocelot chocolades te proeven gemaakt van diezelfde cacao maar dan met uitgekiende smaaktoevoegingen.

Overigens, voor wie zelf ook chocoladerepen wil maken, wil bakken of zelf goede chocolade zoekt voor patisserie of bakkerij – de couverture van Original Beans is al langer verkrijgbaar maar tegenwoordig kun je ook direct de cacao kopen – of dat nu een kilo of een zak van 70 kilo is. Bij interesse kun je gerust even mailen – dan sturen we je de gegevens. Meer chocolade van eerlijke cacao, daar helpen we graag een handje bij. 

Goed te weten: Voor de witte & melkchocolade is  tot halverwege 2020 nog (bio, fairtrade) chocolade van Belcolade gebruikt, binnenkort wordt gebruik gemaakt van een speciaal voor Ocelot ontwikkeld melkchocoladereceptuur door Original Beans, uiteraard dan ook met hun cacao.

Tenslotte nog over de smaak: maar het zijn stuk voor stuk smaaktoevoegingen die ons assortiment nog mistte. We zijn zelf nog net soms nét wat meer weg van wat bijvoorbeeld Naive, Raaka of Roszavolgyi met smaken creëren – soms subtieler, soms gelaagder – maar vonden de diversiteit aan smaken van Ocelot toch een mooie toevoeging, vandaar, vanaf juni 2020 bij ons beschikbaar. 

De waardering van chocoladeverkopers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 485 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.