Beschrijving
70% cacao uit de omgeving van het Virunga Nationaal park in Oost Congo. In dit park huizen de laatste berggorilla’s. De laatste drie jaar heeft de cacaoproductie daar tot een verdubbeling van het inkomen van 13.000 huishoudens bijgedragen en is de ontbossing met 50% gereduceerd.
Smaak
Smaaknotitie El Sauco: Ronde, intense smaak met veel rood fruit. Morellen, zwarte bessen, licht gerookte tabak.
Smaaknotitie van Original Beans: Warme tonen van Morel-kersen, diepe chocolade en zwarte thee.
Een uitgebreide recensie vind je bij de Chocolate Codex
Ingrediënten
Cacaomassa, Cacaoboter, Rietsuiker.
De makers
Original Beans, gevestigd in Amsterdam. Hun chocoladerepen laten ze maken in de fabriek van Felchin in Zwitserland. Lees hier meer over Original Beans. Of lees direct hun heldere principes.
Anneke –
Dit is een van mijn favoriete chocolades! Puur rond de 70% eet ik graag. De smaak van deze gaat nooit vervelen. Genoeg complexiteit, nooit te zoet, en de prijs-kwaliteitverhouding vind ik uitstekend. Omdat ik hem ook bij mij om de hoek kan krijgen gebruik ik deze vaak als basis voor mijn ‘bekertje chocoladereep’ (‘chocolademelk’ op basis van uitsluitend water) of waterganache als basis voor mousse of truffels. Dan is ie iets bitter.