Chocoladeverkopers

Original Beans Cru Virunga

4.50

(1 klantbeoordeling)

Pure Virunga chocolade uit Congo van Original Beans.

Op voorraad

Artikelnummer: OR04 Categorie: Tag:

Beschrijving

70% cacao uit de omgeving van het Virunga Nationaal park in Oost Congo. In dit park huizen de laatste berggorilla’s. De laatste drie jaar heeft de cacaoproductie daar tot een verdubbeling van het inkomen van 13.000 huishoudens bijgedragen en is de ontbossing met 50% gereduceerd.

Smaak

Smaaknotitie El Sauco: Ronde, intense smaak met veel rood fruit. Morellen, zwarte bessen, licht gerookte tabak.

Smaaknotitie van Original Beans: Warme tonen van Morel-kersen, diepe chocolade en zwarte thee.

Een uitgebreide recensie vind je bij de Chocolate Codex

Ingrediënten

Cacaomassa, Cacaoboter, Rietsuiker.

De makers

Original Beans, gevestigd in Amsterdam. Hun chocoladerepen laten ze maken in de fabriek van Felchin in Zwitserland. Lees hier meer over Original Beans. Of lees direct hun heldere principes.

Maker

Original Beans

Original Beans - misschien wel het duurzaamste chocolademerk ter wereld. Ze hebben niet alleen verrukkelijke chocoladerepen. Ze beschermen ook de natuur. Bomen, mensen, dieren. Original Beans werkt voor een betere planeet. Met elke verkochte reep planten ze een boom, maar ze doen nog heel veel meer. Lees er alles over, en ontdek de chocolades van bijzondere origine cacao

Extra informatie

Biologisch

Biologisch

Gewicht

70 gram

Herkomst Cacao

Cacao percentage

70%

Tot chocolade gemaakt in

Zwitserland

1 beoordeling voor Original Beans Cru Virunga

5 sterren
100%
4 sterren
0%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
Powered by Customer Reviews Plugin
Showing 1 of 1 review (5 star). See all 1 review
  1. Anneke

    Dit is een van mijn favoriete chocolades! Puur rond de 70% eet ik graag. De smaak van deze gaat nooit vervelen. Genoeg complexiteit, nooit te zoet, en de prijs-kwaliteitverhouding vind ik uitstekend. Omdat ik hem ook bij mij om de hoek kan krijgen gebruik ik deze vaak als basis voor mijn ‘bekertje chocoladereep’ (‘chocolademelk’ op basis van uitsluitend water) of waterganache als basis voor mousse of truffels. Dan is ie iets bitter.

    Vond je deze beoordeling nuttig?
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0.000 items
Inschrijven wachtlijst We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.