Beschrijving
Ver voordat er hypes voor gevulde ‘dubai’ pistache repen waren waren er natuurlijk al formidabele creaties van chocolade met pistache.
Een daarvan kwam tot ons op een mooi moment, we waren net als Chocoladeverkopers gestart, met een klein voorraadje chocoladerepen die we opsloegen in het schuurtje onder ons huis. En toen mailden we eens met de Franse chocolademaker Pralus en in tegenstelling tot sommige andere Franse chocolatiers (die toch soms een beetje uit de hoogte kunnen zijn) waren ze bij Pralus super vriendelijk, en zodandig zelfs dat we een hele doos vol lekkers toegestuurd kregen, gewoon om uit te proberen. En als we zeggen een hele doos bedoelen we ook een hele doos. Het hele assortiment van Pralus (!). Terwijl ze ook wisten dat we gewoon maar liefhebbers waren die net waren begonnen.
Enfin, de grote vrachtwagen die opeens voor onze deur stond hadden we niet verwacht, en het moment dat we die zagen en de grote doos vol choco onze kant op zagen komen zullen we niet snel vergeten.
We kenden de maker al, waren al onder de indruk, en hebben sindsdien ook altijd op z’n minst enkele Pralus chocolades in het assortiment gehad. Niet altijd even makkelijk om het beschikbaar te houden, maar het lukte.
En toen…zagen we deze reep voorbij komen. En specifiek deze reep, met een vulling van pistache, en hele pistachenoten én een omhulsel van pure chocolade, kunnen we ons van dat moment (bijna 10 jaar terug) ook nog héél goed voor de geest halen. Wat een reep.
De Barre Infernale (duivelse reep) van Pralus is inmiddels ook wel een klassieker te noemen. Geen hype, de aandacht voor goede chocolade breidt zich meer stapje voor stapje uit dan dat zoiets als een achtbaan omhoog en omlaag gaat – zoals het ook moet gaan, helemaal prima. Maar wel een reep waar wij veel mensen over gehoord hebben in de jaren. En ook wel de vraag kregen: bieden jullie die ook aan? Tot nu toe moesten we dan uitleggen dat dat lastig was, dat we de pure origine chocolades wel konden krijgen, dat die ook heerlijk romig zijn, maar dat die heerlijke gevulde repen waar zoveel liefhebbers voor zijn er helaas niet in zaten.
Maar nu is het zo ver. We bestaan 10 jaar, en met die vreugdevolle gebeurtenis grepen we de kans om eens te zien of we een paar klassiekers uit de laatste 10 jaar die we geproefd hebben en met liefde hebben onthouden konden bemachtigen. En deze reep hoort daar van harte bij. De Barre Infernalle is er ook nog in andere varianten, toen we ‘m voor het eerst proefden in 3 versies, puur, met sinaasappel en met pistache. Inmiddels is daar koffie bij gekomen, en zelfs een raw versie. Dat allemaal aanbieden lukte niet, maar deze pistache versie vonden we het leukst, en daarvan denken we ook dat er het meeste mensen blij van worden. Wie weet over een tijdje kunnen we het aanbod nog uitbreiden.
Wat kun je verwachten: een grote reep (160 gram) die duivels lekker is, en waarvan het misschien moeite kost om ‘m niet in een paar dagen helemaal verorberd te hebben. Ook lekker dik, je kunt er stukjes van af happen maar ‘m ook verdelen door ‘m in parten te snijden. Er zit een zachtere pistache vulling in (met meer dan 60% pistache!) en dan ook nog 9% losse pistachenoten. Daaromheen zit een laagje pure chocolade.
De vulling is zoet, met de mooie smaak van de pistache en het geheel komt erg fijn samen met de redelijk dunne pure chocolade laag die om de reep heen zit.
Enfin, heel verhaal, maar voor liefhebbers van pistache gewoon een reep die je een keer moet proeven. Of voor wie een keer verder wil kijken dan de hypes en een echte pistache-klassieker in handen wil hebben.
De Barre Infernale van Pralus heeft als ingrediënten:
Pistachevulling (pistache 61%, suiker, cacaoboter, lactose, natuurlijk bitter amandel aroma), hele pistache 9%, pure chocolade (70% cacao min., suiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine)
Allergienotitie: Bevat dus pistache en lactose. Kan sporen van andere noten bevatten.
Inhoud 160 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen