Beschrijving
Een mooie blend van cacaobonen uit Indonesië (criollo) met forastero cacao uit Ghana voor een fijne balans.
Met een lang aanhoudende smaak en de diverse smaaktonen – van de subtiele criollo smaken en de spannende subtiele tonen van hout en paddestoelen, en wellicht lichte gerookte aroma’s.
De makers van Pralus zeggen er over “Het huwelijk van bonen uit Ghana en Indonesië in deze Javanaise, een van de zeldzame mengsels in het assortiment chocolade en een van de eerste recepten die François Pralus creëerde.In deze slimme mix van bonen breken de aromatische eigenschappen van de Forastero-bonen de zuurgraad van de Criollo. Het resultaat is een ronde chocolade, lang in de mond met goede aromatische tonen. Zeer fris en subtiel, het ontwikkelt opvallend houtachtige en wilde paddenstoelenaroma’s. Dit recept kreeg de naam Djakarta toen het dertig jaar geleden werd gecreëerd, als een gastronomische evocatie van een reis naar Indonesië. Het werd onlangs omgedoopt tot La Javanaise, om te voldoen aan de wettelijke vereisten en om onze klanten niet te misleiden, aangezien de cacaoplantages zich niet in de stad Jakarta bevinden.”
Ingrediënten: cacao (75%), suiker, cacaoboter, emulgator: zonnebloem lecithine.
Allergienotitie van de maker: gemaakt op een plek waar noten en melk worden verwerkt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen