Beschrijving
Bij deze reep gaan we niet al te veel zeggen behalve dat het een ‘limited edition’ van Pump Street Bakery is. Dat de reep ‘Brown Bread’ heet – ja, bruin brood dus.
Dat het een witte chocolade is met broodkruimels & zout. En dat het resultaat verbluffend is!
Er zit heel wat brood in, ook best wat zout. De reep is dan ook niet meer wit, maar een prachtige broodbruine kleur. De smaak…crunchy, heerlijk zoet afgemaakt met het zout.
De bakkers van Pump Street Bakery maken – de naam zegt het al een beetje – mooie broden en andere bakkerij producten maar tegelijk zijn het chocolademakers – en niet de minsten! Vanuit Suffolk maken ze bijzondere chocolades, persen ze zelf cacaoboter van de cacao en weten ze keer op keer met hoge kwaliteit chocolade te komen.
In de standaard ‘range’ van chocolades ook al chocolades met zuurdesem & rogge
Daarnaast produceren de bakkende chocolademakers een hoeveelheid van gelimiteerde chocolades waarbij ze zich extra kunnen uitleven. Dan gaat het soms om bijzondere cacao origines als Solomon Islands maar in dit geval dus om een witte chocolade met.. brood.
Smaaknotitie van de makers: onze nieuwste expeditie op het gebied van ‘bakery bars’ – een stevige, moutig amalgaan van stukjes brood en zoete toffee achtige witte chocolade.
Ingrediënten: cacaoboter, rietsuiker, melkpoeder, broodkruimels, cacaopoeder & zout.
Allergie notitie van de maker: Bevat tarwe, melk. Gemaakt in een bakkerij waar ook melk, gluten en noten worden verwerkt.
Kelly –
Intense chocola. Niet alleen door de zoetigheid, die valt mee voor een witte chocola (28gr suikers/100gr) al is het nog steeds behoorlijk zoet, maar doordat het behoorlijk zout is en hartig door het bruine brood. Ik vind het ook wel wat caramel- en koffie achtigs hebben (vooral caramel). Erg romige smaak. De textuur is erg fijn, doordat het brood echt als kruimels erin zit.