Pump Street Bakery Honduras 80%

7.50

Heftige 80% uit Honduras.

Uitverkocht

SKU: PS04 Categorie: Tag:

80% cacao uit Honduras van de Finca Tres Marias.

Batch: 6202.

De gebruikte cacao

De cacao voor deze reep komt uit Honduras van de ‘Finca Tres Marias’. Je kunt deze cacaoplantage ook op facebook vinden.

Op de estate van zo’n 350 hectare bestond werden oorspronkelijk dieren gehouden. Langzaam aan ging men er steeds meer verbouwen – suikerriet maar ook zwarte peper en piment. Tegenwoordig is er ook een aantal hectare voor cacao voorbehouden en ook het fermenteren en drogen gebeurt ter plekke.

De smaak van de chocolade

De omschrijving van de verpakking: opvallend zoet voor een hoog percentage reep, de choclade heeft tonen van gerookte melasse en piment, in balans met subtiele fruitige tonen.

Onze notities bij eerste proeving: alles van mond tot onderbuik trekt samen door de heftige smaak. Bitter, zuur, donker maar ook zacht. Bitter overheerst niet, wel erg donker – zuur.  Een spannende reep!

Daarbij sluiten we dus niet echt aan bij de omschreven ‘opvallende zoetheid’. Wil je een hoog percentage zoetige reep dan zouden we je eerder de Marou Heart of Darkness adviseren.

De ingrediënten van deze reep

Cacao bonen, rietsuiker en biologische cacao boter.

Allergienotitie van de maker: Gemaakt in een bakkerij die ook melk, gluten en noten verwerkt.

Bekroningen

Zoals meer chocolades van Pump Street Bakery won deze reep prijzen.

De ‘Honduras’ won recent de zilveren medaille van de Academy of Chocolate voor repen vanaf 80%.

De chocolademaker: Pump Street Bakery

Tot reep verwerkt door Pump Street Bakery – een kleine familiebakkerij uit Orford, Suffolk (UK). Naast brood en lekkernijen specialiseren ze zich tegenwoordig ook in het maken van bean to bar chocoladerepen.

 

Extra informatie

Tot chocolade gemaakt in

Engeland

Herkomst Cacao

Honduras

Cacao percentage

80%

Gewicht

70 gram

0.000 items


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.