Pump Street Bakery Jamaica 75%

6.95

Mooie 75% chocolade uit Jamaica. 70 gram.

Op voorraad

75% chocolade van cacao uit Jamaica van ‘Bachelor’s Hall Estate’ – de nieuwste toevoeging in het assortiment van Pump Street Bakery.

Batch: 6205.

De gebruikte cacao

De cacao voor deze reep komt uit Jamaica van de ‘Bacelor’s Hall Estate’.

Een mooi stukje geschiedenis over deze cacaoplantage kun je vinden op de website van Pump Street. De enige Jamaicaanse estate die zelf hoge kwaliteit cacao verbouwd, fermenteert en droogt.

De smaak van de chocolade

De omschrijving van de verpakking: begint rijk, met een plezierige smelt waarin smaak van sappige bessen naar voren komt. Een mooie bijkomstigheid voor een Jamaica reep: de nasmaak doet sterk denk aan honingachtige rum.

Onze notities bij eerste proeving: Veel in te proeven, lichte banaansmaak – op eind nog een opvallende smaakontwikkeling –  in de nasmaak komt anijs/drop naar voren.

Awards: Zilver bij International Chocolate Awards EU.

De ingrediënten van deze reep

Cacao bonen, rietsuiker en biologische cacao boter.

Allergienotitie van de maker: Gemaakt in een bakkerij die ook melk, gluten en noten verwerkt.

Bekroningen

De nieuwste telg in de ‘Pump Street’ familie – won dan ook nog geen prijzen – maar dat komt vast nog wel 🙂

De chocolademaker: Pump Street Bakery

Tot reep verwerkt door Pump Street Bakery – een kleine familiebakkerij uit Orford, Suffolk (UK). Naast brood en lekkernijen specialiseren ze zich tegenwoordig ook in het maken van bean to bar chocoladerepen.

 

Extra informatie

Tot chocolade gemaakt in

Engeland

Herkomst Cacao

Jamaica

Cacao percentage

75%

Gewicht

70 gram

0.000 items


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.