Beschrijving
75% chocolade van cacao uit Jamaica van ‘Bachelor’s Hall Estate’ – de nieuwste toevoeging in het assortiment van Pump Street Bakery.
De gebruikte cacao
De cacao voor deze reep komt uit Jamaica van de ‘Bacelor’s Hall Estate’.
Een mooi stukje geschiedenis over deze cacaoplantage kun je vinden op de website van Pump Street. De enige Jamaicaanse estate die zelf hoge kwaliteit cacao verbouwd, fermenteert en droogt.
De smaak van de chocolade
De omschrijving van de verpakking: begint rijk, met een plezierige smelt waarin smaak van sappige bessen naar voren komt. Een mooie bijkomstigheid voor een Jamaica reep: de nasmaak doet sterk denk aan honingachtige rum.
Onze notities bij eerste proeving: Veel in te proeven, lichte banaansmaak – op eind nog een opvallende smaakontwikkeling – in de nasmaak komt anijs/drop naar voren.
Awards: Zilver bij International Chocolate Awards EU.
De ingrediënten van deze reep
Cacao bonen, rietsuiker en biologische cacao boter.
Allergienotitie van de maker: Gemaakt in een bakkerij die ook melk, gluten en noten verwerkt.
Bekroningen
De nieuwste telg in de ‘Pump Street’ familie op moment van online zetten – won dan ook nog geen prijzen – maar dat komt vast nog wel 🙂
De chocolademaker: Pump Street Bakery
Tot reep verwerkt door Pump Street Bakery – een kleine familiebakkerij uit Orford, Suffolk (UK). Naast brood en lekkernijen specialiseren ze zich tegenwoordig ook in het maken van bean to bar chocoladerepen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen