Beschrijving
74% chocolade van criollo cacao uit Magaskar. Afkomstig van Akesson’s Biologische Estate.
De cacaoplantages die – u raad het al – gerund worden door Bertil Akesson. De plek waar heel veel mooie chocolade vandaan komt – van zijn eigen merk maar ook van bijvoorbeeld de Madagaskar chocolade van Tibor Szántó.
En deze reep past zeker ook in dat rijtje!
Batch: 6105.
De gebruikte cacao
De criollo cacao voor deze reep komt van de estate van Bertil Akesson in de Sambirano vallei in Madagaskar.
Pump Street Bakery schrijft een helder stukje uitleg over deze plantages. Je kunt ook dit interview met Bertil Akesson lezen om meer te leren!
De smaak van de chocolade
De omschrijving van de verpakking: Een rozige, licht gekleurde chocolade met een zacht en cremig mondgevoel. Heldere smaak van framboos, kweepeer en een grassigheid.
Onze notities bij eerste proeving: Lichte kleur, smaakt fris, we proeven er ook munt in.
Overigens zijn de experts veelal erg te spreken over juist de zeldzame criollo -cacao. De smaak is veelal verfijnd en gebalanceerd maar daardoor juist naar ons idee wat minder uitgesproken of spannend.
De ingrediënten van deze reep
Cacao bonen, rietsuiker en biologische cacao boter.
Allergienotitie van de maker: Gemaakt in een bakkerij die ook melk, gluten en noten verwerkt.
Bekroningen
Ook deze Madagaskar chocolade heeft een paar mooie waarderingen gekregen, waaronder:
3 sterren bij de Great Taste Awards 2015.
Zilver bij de Academy of Chocolate (chocolade onder 80%)
Zilver bij de International Chocolate Awards 2015 (Micro Batch pure chocolade)
De chocolademaker: Pump Street Bakery
Tot reep verwerkt door Pump Street Bakery – een kleine familiebakkerij uit Orford, Suffolk (UK). Naast brood en lekkernijen specialiseren ze zich tegenwoordig ook in het maken van bean to bar chocoladerepen.
Bezoek ook hun website voor uitgebreide uitleg over de repen, het maken ervan, de bakkerij en al wat je nog meer weten wil.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.