Beschrijving
Donkere melkchocolade van cacao uit Madagaskar. Met 58% cacao.
De cacao komt uit Madagaskar van Ambanja.
De smaak van de chocolade
De omschrijving van de verpakking: Een crèmige en luxe smakende volle melkchocolade met tonen van karamel en molasse. Eindigt in een pittig zuurtje kenmerkend voor bonen uit Madagaskar.
De gebruikte cacao: Madagaskar
De cacao voor deze reep komt uit Madagaskar van de plantagas van Akesson’s nabij Ambanja. De reep is gemaakt van de oogst van 2015.
Meer lezen over deze haciënda kan op de website van Pump Street Bakery.
De ingrediënten van deze reep
Cacao bonen, rietsuiker, biologische cacaoboter, melkpoeder, zee zout en broodkruimels (tarwe, rogge)
Allergienotitie van de maker: Gemaakt in een bakkerij die ook melk, gluten en noten verwerkt.
Bekroningen
Voor deze reep is veelbekroond eigenlijk nog een understatement. Won vele medailles en prijzen. Wij zijn zelf zoals u misschien weet niet echt overtuigd van de smaak van melkchocolade. Maar onderstaande geeft toch wel aan dat het een prachtige reep in zijn categorie is..
International Chocolate Aards 2015: 3x (!) Gouden medaille (Beste melkchocolade uit directe handel, beste Chocolade Maker voor melkchocolade, Beste Micro Batch Single Origin Melkchocolade)
Academy of Chocolate 2015: Bronzen medaille – Beste Melkchocolade (categorie boven 45%)
Great Taste Awards: 3 Sterren
Het zegt zeker niet alles, al die vermeldingen – smaken verschillen – maar mocht u eens een alom geroemde reep willen proberen…
De chocolademaker: Pump Street Bakery
Tot reep verwerkt door Pump Street Bakery – een kleine familiebakkerij uit Orford, Suffolk (UK). Naast brood en lekkernijen specialiseren ze zich tegenwoordig ook in het maken van bean to bar chocoladerepen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen