Beschrijving
Zuurdesem en zeezout zijn toegevoegd aan deze 66% cacao chocolade. Mooie knisperende smaakcombinatie.
De cacao komt uit Ecuador van de Hacienda Limon.
De smaak van de chocolade
De omschrijving van de verpakking: Een unieke combinatie van onze twee kenmerkende producten: pure chocolade en zuurdesem. Onze zuurdesem kruimels en een snufje zeezout voegen een crunch en een maltsmaak toe aan de Ecuadoriaanse cacao.
Onze notities bij eerste proeving: Knisper, zout in stukjes dus soms een stukje naar onze smaak fors zout. Goede combinatie.
De gebruikte cacao: Ecuador
De cacao voor deze reep komt uit Ecuador van de ‘Haciënda Limon’ in de provincie Los Rios. Van de oogst van 2015.
Meer lezen over deze haciënda kan op de website van Pump Street Bakery.
De ingrediënten van deze reep
Cacao bonen, rietsuiker, biologische cacaoboter, broodkruimels, zeezout.
Allergienotitie van de maker: Gemaakt in een bakkerij die ook melk, gluten en noten verwerkt.
Bekroningen
International Chocolate Awards 2015: Zilveren medaille
Academy of Chocolate 2015: Bronzen medaille – Beste pure chocolade met smaaktoevoeging
Great Taste Awards 2015: 1 ster.
De chocolademaker: Pump Street Bakery
Tot reep verwerkt door Pump Street Bakery – een kleine familiebakkerij uit Orford, Suffolk (UK). Naast brood en lekkernijen specialiseren ze zich tegenwoordig ook in het maken van bean to bar chocoladerepen.
Anneke –
Heerlijk. Ik eet mijn chocola meestal puur en in kleine stukjes die ik langzaam laat smelten. Meer proeven dan snoepen. Deze chocolade voelt voor mij wel als snoep, op een goede manier. De crunch geeft je iets te kauwen, en ik krijg er een ‘melkchocoladegevoel’ bij (zonder de weeiige smaak). Een beetje zout bij chocolade geeft wat diepte aan de smaak, zonder dat je het continu proeft.