Beschrijving
Gibassier? Dat ken je misschien niet, tenzij je goed oplet in Franse bakkerijtjes tijdens je vakantie, met name in de Provence.
Het is een frans koekachtig gebakje met olijfolie, anijszaden en sinaasappel (zest) en oranjebloesemwater.
Als je Pump Street nog niet kent weet je misschien nog niet dat zij naast chocolademakers ook bakkers zijn. Ze hebben al langer een bakkerij (in Suffolk, UK) waar ze mooie dingen maken, en zijn eigenlijk later pas met chocolade maken begonnen. Overigens ook al jaren en jaren.
Zo maken ze heel wat repen in de ‘Bakery Series’ die inspiratie halen, en ingrediënten, uit de bakkerij.
Ook hier zit er er weer gewoon echt brood in (zuurdesem broodkruimels), samen met anijszaden en sinaasappel zest. Zo krijg je een pure chocolade die heel mooi de Franse gebakje weet te benaderen, en vooral gewoon een erg lekkere combinatie.
Er is in deze chocolade 62% cacao gebruikt uit West Papua (Ebier Suth Cokran).
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, zuurdesem broodkruimels (tarwe meel met extra calcium, ijzer, niacine en thamine, zeezout), anijszaden, gekarameliseerde sinaasappelschil (sinaasappel, suiker).
Tenminste 62% cacao. Inhoud 70 gram.
Allergienotitie. Bevat granen (tarwe). Kan sporen bevatten van melk, ei, noten en sesam.
De makers zeggen er nog over:
“De smaken van een van onze classing bakes, de Gibassier, schitteren in deze reep; Anijs en sinaasappelschil, wat doet denken aan het geliefde en unieke Provençaalse gebak van Pump Street Bakery. Het is gemaakt met pure chocolade die we van boon tot reep maken met bonen uit West-Papoea. Hieraan voegen we zuurdesembroodkruimels en anijs toe, die tot de basischocolade worden gemalen en vervolgens voegen we sinaasappelschil toe voor heldere citrustonen.”