Beschrijving
Een hot cross bun ken je vast wel, of je hebt er in ieder geval van gehoord.
Een broodje dat traditioneel op Goede Vrijdag gegeten wordt in het Verenigd Koninkrijk, en veel andere landen.
Het is een broodje met specerijen en krenten, vaak met bovenop dan de vorm van een kruis zodat het speciaal voor de paastijd extra passend wordt.
Pump Street is niet enkel een bean to bar chocolademaker, maar ook een bakkerij, en in hun ‘Bakery Series’ combineren ze beide ambachten, en dat telkens weer geweldig.
Hier dus door de Hot Cross Bun te combineren met een pure chocolade (60% cacao uit Ecuador). Maar eigenlijk willen we je vooral aanraden als je liefhebber bent om gewoon een aantal van hun Bakery repen te proberen. Of het nu de Zuurdesem reep is, of croissant, of de bruin brood witte chocolade, het zijn telkens vrij goddelijke (en dikwijls ook gevaarlijk snoepbare) repen. En uiteraard telkens weer gemaakt met bijzondere en eerlijke cacao, waarbij de makers ook echt zoeken naar de mooiste combinaties en telkens een specifieke cacao gebruiken voor specifieke repen uit de Bakery serie.
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, hot cross bun (tarwemeel met extra calcium, ijzer, niacine en thiamine, ei, gist, boter (melk), zout, nootmuskaat, kruidnagel, piment, korianderzaad, foelie), Vostizza krenten.
Allergienotitie: bevat ei, tarwe. Kan sporen bevatten van noten en sesam.
Inhou 70 gram. Koel en droog bewaren. Tot chocolade gemaakt door Pump Street in Suffolk, UK.
Extra mooi voor de paastijd, of om op Goede Vrijdag van te genieten, maar ook op andere dagen is dit natuurlijk een heerlijke reep om te ontdekken. De Hot Cross Bun komt mooi naar voren in deze toegankelijke (60% cacao) chocolade, en de krenten maken het helemaal af.