Beschrijving
Van Pump Street, de bakkerij & chocolademaker uit Suffolk, een klassieker die we graag terug verwelkomen in ons assortiment: de Madagaskar 72% met cacaovan de Sambirano estate van Akesson’s.
Je hebt fruitige chocolades, en je hebt FRUITIGE chocolades, en daarvan zijn de Madagaskar chocolades toch al vaak een mooi voorbeeld, en deze zeker. De cacao van Akesson uit Madagaskar opent, zeker als deze met zorg tot chocolade is gemaakt, veel mensen de ogen. Het is vaker een mooie eerste kennismaking met hoe chocolade ook kan zijn. Niet enkel ‘chocoladesmaak’ (wat dat ook mag wezen), maar ook heel fruitig en divers. En vanuit daar begint dan vaak een mooie ontdekkingstocht van wat voor smaaktonen cacao allemaal kan hebben, en hoe divers en complex chocolade eigenlijk kan zijn.
De cacao van Akesson’s is zelfs voor een aantal chocolademakers een startpunt geweest om hun chocolade-maak-avonturen te starten. En inmiddels zeker een klassieker te noemen. In vele chocolades beschikbaar, en altijd weer leuk om te ontdekken wat makers er van gemaakt hebben.
Pump Street zegt er over “This chocolate is made exclusively from cocoa from the most famous of all terroirs for Madagascan beans: the Sambirano River Valley. We are lucky to have been able to source cocoa beans from Bertil Akesson, whose 2300 hectare family estate, located in Ambanja, has produced world-famous aromatic cocoa since 1920. A dark chocolate packed with flavour brought out of the fruity Madagascan beans. This chocolate has high notes of citrus mellowing into tropical fruits; ending with balanced acidity. Bean to bar chocolate handmade in Suffolk, UK.”
Smaaktonen omschreven door de makers: juicy kersen, citrus, bakewell tart.
Ingrediënten: cacao, suiker. cacaoboter.
Cacao tenminste 72%. Allergenen: kan sporen bevatten van melk, gluten, ei, noten en sesam. Inhoud 70 gram.
De chocolades van Pump Street zijn de laatste tijd echt wat in prijs gestegen. Dat heeft alles te maken met de enorm gestegen kosten – onze bezoekers weten ongetwijfeld hoe de cacaoprijzen zich zo’n beetje ontwikkeld hebben en natuurlijk ook energiekosten (hoog voor chocolademakers), loonkosten (arbeidsintensief), transportkosten – en alles meer. Wij vinden de chocolades van Pump Street hun geld wel nog steeds erg waard. En dan bestellen we voor onszelf maar 1 reepje ipv 3 en genieten in net iets kleinere stukjes. Daar wordt het allemaal niet slechter van. En dat hebben we liever dan dat makers zouden besparen op de inhoud met goedkopere ingrediënten etc – wat we in de supermarkten en grote fabrieken (natuurlijk..) wel zien gebeuren. Kwaliteit & eerlijkheid ook nu nog op één blijven houden. Heel graag. Top. Einde van deze mededeling 🙂