Qantu – Freestyle – Very Crunchy – Puur 65%

8.95

Minimaal geroosterd, en ruw gemalen. Gemaakt met 65% cacao uit Ayacucho Peru.

Met de Freestyle chocolade maakt Qantu een chocolade die dicht bij de bron blijft, de cacao, met hun cacao sourcing reizen naar Peru als inspiratie. 

Op voorraad

Artikelnummer: QANTFree Categorie: Tag:

Beschrijving

Waar de meeste chocolademakers, en toch zeker de kleinere bean to bar chocolademakers, ervoor kiezen om naar een perfecte graad van maling te streven – de cacao (en suiker) zodanig te malen dat de perfecte grootte in zoveel microns overblijft waardoor je zeker geen korrelige structuur overhoudt, en ook weer niet ál te fijn gemalen wat de beleving uiteindelijk ook niet ten goede komt. Het malen gaat met zorg, en makers kiezen er vaak ook voor hierin een eigen stijl te hanteren, zeker met daarnaast het al dan niet toevoegen van cacaoboter, en de hoeveelheid daarvan. Zo krijg je een heel pallet aan structuren, van de enorme romigheid van Pralus en Omnom via Friis Holm tot aan het andere eind van het spectrum de zeer ruw gemalen chocolades van Taza – en vooral heel veel ergens daar op een mooi punt daar tussen.

Qantu zit normaal gesproken met de maling op een voor ons prettig en vrij perfect punt- ze doen ook niet zomaar wat daarin, maar in deze chocolade doen ze het even hélemaal anders, en dat is een welbewuste keuze.

Qantu is een Canadese maker met een grote liefde voor cacao uit Peru, en met deze chocolade wilden ze een eerbetoon brengen aan de cacao sourcing trips naar dat land, om zo dichter bij de cacao te blijven en de ervaring en smaak van cacao dichter te benaderen. Dit doen ze met minimale roostering waardoor veel van de smaken die ook in de rauwe/ongeroosterde cacao zitten meer overeind blijven, en door een heel ruwe maling waardoor een heel korrelige structuur overblijft – erg crunchy dus.

Tenslotte is er gekozen voor een cacaopercentage van 65%. En dan moet je weten dat cacao die ruwer gemalen is, en waarbij de suiker ook minder gemalen is, gelijk een zoetere ervaring geeft (voor ons in ieder geval zeker). Heel anders dan als je deze chocolade veel langer blijft malen ook al is het cacaopercentage identiek.

Ze zeggen er verder over: Geïnspireerd door hun cacao-inkoopreizen, wilden Maxim en Elfi de smaken met je delen zoals ze die aan de bron ontdekken: rauw, puur en aromatisch. De cacao wordt minimaal geroosterd en gemalen, het resultaat: een knapperige, verkwikkende en ONAFHANKELIJKE chocolade!

Gemaakt met cacao uit de omgeving van Ayacucho, Peru.

Smaaktonen: zwarte bes. ceder, crunchy.

Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter.

Allergienotitie van de makers: kan sporen van melk en noten bevatten.

Maker

Qantu

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (0)

Wees de eerste om “Qantu – Freestyle – Very Crunchy – Puur 65%” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade



Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.