Beschrijving
Waar we melkchocolade traditioneel uit de supermarkten kennen als chocolade waar melk bij zit maar vooral heel veel suiker hoeft dat eigenlijk helemaal niet. Je kunt meer cacao gebruiken, zoals we vaker zien bij de melkchocolades in ons aanbod, zodat je nog echt iets van de cacao kunt proeven en de melk vooral een mooie romige balans geeft.
Maar je kunt ook nog een stapje verder gaan… en de suiker helemaal weglaten. Dan krijg je een creatie zoals deze chocolade van Qantu: Cacao en melk, maar helemaal géén suiker. (cacao bevat van zichzelf een klein beetje natuurlijke suiker, maar dan hebben we het over zo’n 3 gram – maar dat is puur uit de cacao, er is geen suiker toegevoegd zoals gebruikelijk)
De makers zeggen ervor: Deze reep is een vrolijke samenkomst tussen de delicaatheid van een melkchocolade en de puurheid van een 100% cacao chocolade. Het resultaat: Een melkchocolade zonder toegevoegde suiker met een verrassende kracht die je zal betoveren! Geniet ervan met een stukje van je favoriete fruit of een versterkte wijn.
Cacao origine: Bagua, Amazones, Peru
Smaaktonen: hazelnoot, truffelroom
Ingrediënten: cacaobonen, vol melkpoeder, cacaoboter.
Allergienotitie van de maker: kan sporen bevatten van alle types noten. Bevat melk.
Ook leuk om te proberen als deze chocolade je interessant lijkt:
De andere spannende creaties van de topchocolademakers uit Canada van Qantu.
De chocolades zonder toegevoegd suiker van Zotter & Willie’s Cacao.
En probeer als je het aandurft ook eens een chocolade die enkel en alleen bestaat uit cacao. 100% cacao chocolades hebben we in vele soorten en maten. Je kunt het ook eens proberen met het 100% kennismakingspakket.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen