Beschrijving
Naast de ‘gewone’ en al superspeciale 100% chocolade gemaakt van Chuncho cacao uit de Cusco regio rond Ayacucho in Peru, maakt Qantu nu ook deze chocolade, die ze de welluidende naam ‘Première Fois’ meegaven, zoals ze zelf zeggen willen ze daarmee uitdrukken hoe toen ze deze specifieke cacao proefden ze zo onder de indruk raakten, dat ze realiseerden dat hun reis om alle smaaksubtiliteiten die in cacao zitten te ontdekken, nog maar net begonnen was.
De ‘gewone’ Chuncho 100% werd al met de Academy of Chocolate gouden medaille bekroond, trouwens. Die chocolade is, hoewel ook heerlijk, bloemig en notig, toch wel van een andere aard dan deze. In deze Première Fois zijn de bloemige smaaktonen zeker ook aanwezig, maar blijft het notige net meer op de achtergrond en gaat het meer de fruitige kant op. En dat werkt verrassend goed, het drukt ook de puurheid van de 100% cacao chocolade net een beetje terzijde, wat ons betreft is de balans hier vrij ultiem door net iets meer zuur en is er zo ruimte voor een heel scala aan smaaktonen die je ontdekken kunt. Een smaak die bovendien lang blijft ontwikkelen & in je mond prettig aanwezig blijft.
Kortom, spannende reep, misschien wel best een sensatie te noemen – en sowieso aangeraden voor de 100% chocolade liefhebbers. Wil je liever dat er niks (of miniem) fruitig in je 100% chocolade zit, dan kies je gewoon die andere 100% van Qantu – maar het leukst is natuurlijk ze allebei te bestellen en te vergelijken. Ook leuk dat te doen met enkele 100% chocolades van cacao uit Peru van andere makers.
Ingrediënten: Cacao, cacaoboter.
Allergienotitie van de makers: kan sporen van melk en noten bevatten.
Inhoud 50 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen