Beschrijving
Dat er fijne cacao met een heldere smaak uit Tanzania komt wisten we al. Mooi dat makers ook ontdekken dat je hier ook prima 100% chocolades mee kunt maken. Zoals dus dit exemplaar van Raaka. Later dit jaar volgt de interpretatie van Fossa uit Singapore, leuk om te vergelijken.
Voor nu in ieder geval mooi om te zien wat Raaka met deze cacao doet. Ze roosteren niet dus hun werk zit ‘enkel’ in het malen en de toevoeging van wat cacaoboter. Kortom, we kunnen wel spreken van een minimalistische chocolade. Wel een prima exemplaar voor wie met 100% chocolade wil kennismaken, we zijn erg benieuwd naar jullie reacties. Dus heb je ‘m besteld, laat dan gerust je mening achter onder beoordelingen!
Smaaknotitie: Zacht, fruitig en licht notig; helder niet bitter.
Ingrediënten: cacao, cacaoboter.
Biologisch, direct trade, ongeroosterd, en uiteraard vegan en glutenvrij.
Meer lezen over de cacaocoöperatie Kakoa Kamili? Raaka heeft een mooie pagina gemaakt. Met allerhande info, inclusief de precieze prijs die ze voor de cacao betalen, en mooie foto’s. Van harte aangeraden. Meer achtergrond ook op de website van Kakoa Kamili zelf.
Kelly –
Ik heb amper ervaring met 100% chocola, kan het dus niet goed vergelijken. Wat ik wel kan zeggen: ik vind deze cacaco erg zuur en een wat samentrekkend effect hebben. De textuur is redelijk stevig.