Beschrijving
Een ‘melkchocolade’ maar dan met haverdrank (‘havermelk’ – oatmilk – maar zo mag het in Europa officieel niet heten) in plaats van gewone melk.
Raaka zegt er over: “Chocolade van de toekomst. Denk terug aan het beste havermoutkoekje dat je ooit gehad hebt. Neem dat in gedachten, omhul het met ahornsuiker en je hebt deze heerlijk progressieve plantaardige ‘melk’ chocolade. De reep doet ons denken aan een huisgemaakte granola omhuld met chocolade. Het zou ontbijt kunnen zijn, of een dessert. Rietsuikervrij“
Leuk om ook een vegan melkchocolade te zien op basis van haver. Kan natuurlijk ook prima. Wat ons betreft is er niet heel veel reden om koemelk te verkiezen, er zijn veel goede alternatieven. Natuurlijk…wij verkopen voor de smaak, en weten ook dat er mensen zijn die gewone melkchocolades willen en niet anders. Maar wil je eens wat anders…dan heb je tegenwoordig mooi de keus uit niet enkel chocolade met soja, kokos, amandel en andere noten maar nu ook…haver. Leuk om met elkaar te vergelijken ook.
Met 58% ook een hoog cacaopercentage voor een melkchocolade. Dus…minder suiker.
De cacao is ongeroosterd (raw) en afkomstig van CAC Pangoa coöperatie in Peru.
Via directe handel. En zeer transparant. Aan de binnenzijde van de reep kun je zo lezen dat voor deze cacaobonen (700 cacaoboeren in de Junín Regio in Peru) per kilo 4,40 dollar betaald is in 2018. Dat is ver boven de fairtrade prijs. Er staat een mooi grafiekje van op de reep. Openheid, belangrijk!
Veganistisch, glutenvrij en sojavrij. Biologisch en kosher gecertificeerd.
Ingrediënten: cacaobonen, ahornsuiker, havermeel, kokos, cacaoboter, vanillebonen.
Alle ingrediënten biologisch (USDA Organic)
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen