Beschrijving
Een chocolade die ons blij maakt!
Raaka ging voor deze chocolade de samenwerking aan met de New York Botanical Garden (zo ongeveer buren van de chocolademakers) en samen maakten ze deze chocolade met jasmijn & munt. De basis is een 68% pure chocolade van ongeroosterde cacao uit Uganda. De subtiele muntsmaak en bloemigheid van de jasmijn versmelten tot een prachtig geheel – een chocolade die ons weet te raken.
Bij Raaka zijn ze erg goed in chocolade-met-smaken en dat komt zeker ook doordat ze uitstekend weten hoe de smaken in de chocolade mooi tot uiting te laten komen. Voor deze chocolade is de munt & jasmijn geweekt in cacaoboter. Van cacaoboter is redelijk goed bekend dat het heel goed smaken opneemt – en dat is dan ook een mooie manier om de smaak in de chocolade te krijgen – naast dat je hierdoor niet met stukjes zit, en automatisch een mooie verdeling door de hele reep hebt. Kortom: prima gedaan, wat ons betreft.
Raaka zegt er verder over: de chocolade variant van theetijd.Â
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, jasmijn, munt.
68% cacao (ongeroosterd). De cacao is van Semuliki Forest, Uganda.
Vegan, glutenvirj, sojavrij, notenvrij.
Inhoud 50 gram.
De makers zeggen er verder over: “Raaka laat jasmijn en munt in cacaoboter trekken en mengt het vervolgens met single origin cacao voor een rustgevende en opbeurende donkere chocolade. Het chocolade-equivalent van theetijd. Raaka werkt trots samen met hun buurman, de historische botanische tuin van New York, die levende collecties van meer dan een miljoen planten ondersteunt in hun 250 hectare grote landschap en serre. Deze bar viert de schoonheid en smaak van de planten die ons omringen en ondersteunen. Elke bar is gehuld in botanische kunstwerken uit de historische archieven van NYBG. Een percentage van de opbrengst gaat terug naar het werk van NYBG op het gebied van plantenwetenschap en -behoud, tuinbouw en onderwijs.”
Kelly –
Ik ruik en proef de jasmijn en munt niet :(. Het is dat ik weet dat het erin zit, anders had ik nooit geraden dat de toevoegingen jasmijn en munt zijn. Het is heel wisselend bij Raaka: de ene keer zijn de toevoegingen heel sterk van smaak, dan weer iets milder, dan weer totaal onherkenbaar (voor mij iig) zoals in dit geval. Het heeft een klein beetje iets zurigs wel, maar dit zou net zo goed de smaak van de cacao kunnen zijn.