Beschrijving
Hoezee voor liefhebbers van gianduja.
Deze heerlijke mix van chocolade en gemalen noten (met Italiaanse oorsprong) maakt ons wel vaker blij – als ‘ie goed wordt gedaan met goede cacao en goede kwaliteit noten natuurlijk – maar al helemaal als een top chocolademaker als Rozsavolgyi uit Budapest zich er aan waagt.
Ze hebben twee versies waarvan deze melkchocolade met hazelnoten de meer traditionele variant is. Let wel, de uitvoering is uitstekend dus je hebt niet ‘gewoon’ een gianduja chocoladereepje maar alsnog écht iets speciaals. En de combinatie van de cacao met de hazelnoten en melk en suiker is wat ons betreft in juiste proporties ook echt vrij subliem.
Dit is dus een melkchocolade gianduja dus gemaakt met melk, chocolade, suiker natuurlijk en… de hazelnoten. De hazelnoten worden gemalen met suiker en een snufje vanille zodat een praline onstaat, en dit wordt weer samen gemalen met de chocolade om in de mal te geraken. Dankzij de noten geen ‘krak’ structuur maar juist wat zachter. Lekker zoet ook, en lekker hoor!
Ingrediënten: melk chocolade (cacao, rietsuiker, cacaoboter, melkpoeder, suiker, vanille, koolzaad lecithine), hazelnoot praline (hazelnoot, suiker, vanille).
Allergienotitie van de makers: bevat melk. gemaakt op een plek waar ook noten, sesam en melkpoeder worden verwerkt.
Inhoud 60 gram.
Ook leuk om te proberen: de pure pistache Gianduja van dezelfde makers. Of kijk eens bij alle chocolades met noten & granen – we hebben meer chocolades van diverse makers met noten – gianduja repen maar ook met stukjes of hele noten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen