Beschrijving
Door een gewaarde chocoladekennis omschreven als ‘alsof je in een pot rozenbotteljam valt’ – en wat ons betreft een chocolade met flinke frisse zuren, wij denken daarbij aan klassieke zure citroensmaak, maar zoals ook bij zure bieren waar je terug van kunt schrikken moet je vooral de ‘3 sip rule’ of in dit geval ‘3 bite rule’ aanhouden. Pas na drie stukjes proeven kun je ‘door het zuur heen’ extra complexiteit ontdekken. Kwestie van heel even je smaak laten wennen.
De makers zeggen er over: “Gran Nativo Blanco cacao wordt verbouwd door de kleinschalige cacaoboeren van de Norandino coöperatie in de Piura regio in Noord Peru. De meeste van deze bonen zijn van oude criollo cacao variëteit en gehel wit, met een intens aroma van kruisbes en limoen, met zoete tonen als van panela en veel florale tonen. Gelukkig hebben we met voorzichtige roostering de meeste smaaktonen hiervan weten te behouden”
Wat meer over de cacao bij Cacaotales, distributeur van de cacao.
Smaaktonen van de makers: intens aroma van kruisbes en limoen, met zoete smaaktonen van panela en veel florale smaak.
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter.
Allergienotitie van de makers: kan sporen van noten, haver en melk bevatten.
We raden deze chocolade aan voor: iedereen die niet bang is voor zure smaaktonen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen