Beschrijving
Hoera, na de Tanzania Mababu maken de Hongaarse makers van Rózsavölgyi een tweede creatie met cacao uit Tanzania.
Alleen al geweldig om ze naast elkaar te kunnen proeven maar ook los – zoals we de makers kennen – een chocolade die er meer dan wezen mag.
De makers zeggen verder: De Kyela regio – ook wel bekend als de ‘broodmand van Tanzania’ is de plek van het kleine dorpje Kysyosio waar de Tujicomboe cacao producerende groep van ongeveer 30 families werkt. De naam betekent ‘wees sterk’ in Swahili. De regio is omgeven door het Malawi meer in het zuiden en de Livingstone bergen in het Oosten met veel rivieren en stroompjes die een optimaal klimaat en genoeg irrigatie garanderen voor Tanzania’s beste cacao.
Smaaknotitie van de makers: aroma’s van banaan en bier kunnen geproefd worden in deze chocolade.
Wij dachten bij het proeven zelf aan olijf, en in de verte ook lavendel. Daarna zeker een overgang naar de banaan smaaktonen.
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter.
Allergienotitie van de makers: Kan sporen bevatten van noten, haver en melk
Voedingswaarden – Per 100 gram. Energie 584kcal/vet 44 gram/ waarvan verzadigd 27 gram/ voedingsvezel 9 gram/koolhydraten 34 gram/ waarvan suiker 25 gram/eiwit 9 gram/zout 0 gram.
Anneke –
Er zijn tegenwoordig veel mooie repen van cacao uit Tanzania te proeven. Leuk om deze reep naast de Mababu van dezelfde maker te proeven. Ik vind mijn andere ‘Tanzaniaanse’ repen met percentages rond 70% echter lekkerder, wat meer in balans. Deze repen hebben vaag iets onaangenaam zurigs, stroefs voor mij. In deze is het iets wat mij aan schoonmaakmiddel deed denken, waarschijnlijk is het dat wat de chocoladeverkopers als lavendel waarderen.