Beschrijving
Voor liefhebbers van karamel & witte chocolade.
Zoals je olijven kunt persen om er olie van te maken zo kun je cacao ook persen om cacaoboter te krijgen.
Voor de witte chocolades zoals je die in de supermarkt vind gemaakt van matige bulkcacao is dat niet genoeg. De cacaoboter wordt verder chemisch verwerkt (ontgeurd) en er wordt meestal van alles aan toegevoegd om de smaak te pruimen te maken.
Bij de makers waar wij witte chocolade van verkopen gaat dat natuurlijk anders. Zonder gekke toevoegingen, zonder rare chemische processen. Cacaoboter, melk en suiker. Meer is er niet nodig.
Voor een spannende extra smaakbeleving wordt in dit geval de witte chocolade in de oven geroosterd. De kleur verandert, en de smaak ook. Lekker zoet maar ook vol en romig en logischerwijs zoals andere gekarameliseerde zoetigheden zoals dulche de leche, karamel of al het andere lekkers waarbij suiker verhit wordt en op welhaast magische wijze in karamel veranderd.
Omschrijving van de makers: “Om deze reep te maken, maken we witte chocolade en roosteren we de afgewerkte batch in de oven om alles te karamelliseren en het een dulce de leche-zoetheid te geven. Voor degenen die zich afvragen over witte chocolade: 50% van een cacaoboon is cacaoboter (de andere helft is de cacaobestanddelen die tot cacaopoeder worden gemaakt). Dus ja, het is chocolade, er zit alleen geen cacaopoeder in, alleen cacaoboter. Zeker een zoete traktatie.”
Ingrediënten: cacaoboter, volle melkpoeder, rietsuiker.
Allergienotitie van de maker: gemaakt op een plek vrij van noten, soja, pinda. Bevat melk.
Gemaakt in Victoria, Canada. Inhoud 70 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen